Simon Kjær med på årets hold i Frankrig

Foto: PATRIK STOLLARZ
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Mens fokus for det meste er på Christian Eriksen og Daniel Agger i England, så har Simon Kjær i al stilfærdighed spillet en sand pragtsæson for franske Lille. Det har goal.com belønnet med en plads på Årets Hold.

Den blonde kæmpe kom til Ligue 1 i sommer og afsluttede dermed omsider et miserabelt ophold i Wolfsburg, som slet ikke indfriede de høje forventninger til hans næste skridt i karrieren efter gennembruddet i Palermo.

Skiftet til fransk fodbold lod til at være et frisk pust for til tider udskældte Simon Kjær, for her etablerede han sig lynhurtigt som fast bestanddel af Lilles stærke firebackkæde, som præsterede at lukke blot 20 mål ind i 32 kampe, kun to mål flere end ligaens bedste defensiv, mestrene fra Paris Saint-Germain.

Og mens Kjærs flotte sæson ikke fylder så meget herhjemme i de danske medier, som hans landsholdskolleger i England gør, så har de udenlandske medier masser af opmærksomhed til midtjyden. Goal.com har uge ind og uge ud i løbet af sæsonen sat Kjær på Rundens Hold i den franske liga, og ikke overraskende er han også endt i centerforsvaret på Årets Hold.

- Simon Kjærs ankomst i Lille blev set som lidt af et sats af den nordfranske klub. Men danskeren gav svar på tiltale på forrygende vis og har allerede etableret sig selv som en af ligaens enestående midterforsvarere, hvor han har genfundet den form, som gjorde ham så eftertragtet i Palermo.

I april måned blev danskeren tilmed kædet sammen med et skifte til Manchester United, hvor han angiveligt var udset til at afløse den afgående anfører, Nemanja Vidic.