Simon Kjær bekæmper jetlag med 12 timers søvn i Japan

Fenerbahce-spilleren Simon Kjær føler sig nogenlunde på toppen før Kirin Cup, efter at han har sovet den ud.

Simon Kjær var mærket i kroppen, da landsholdet onsdag ankom til Japan og havde den første træning. Efter 12 timers søvn har den det bedre. (Arkivfoto) Scanpix/Anders Kjærbye Fold sammen
Læs mere

Simon Kjær og holdkammeraterne på landsholdet har haft to døgn til at få syv timers tidsforskel ud af kroppen, når Danmark fredag åbner Kirin Cup i Japan med et opgør mod Bosnien.

Derfor er der en vis sandsynlighed for, at det er med jetlag i kroppen, at landsholdet går på banen fredag klokken ni i Nagoya.

Simon Kjær har aldrig tidligere rejst igennem så mange tidszoner for at spille en kamp.

- Det er første gang, at jeg prøver det. Jeg synes, at kroppen har det overraskende godt i forhold til i går (onsdag, red), hvor vi ankom til Japan, siger Simon Kjær.

- I går var det lidt op ad bakke og en lang dag. Nu har jeg så også sovet fra 23 til 11, så lidt har jeg fået sovet, så jeg håber på, at det er ok nu.

- I forhold til kampen mod Bosnien burde det ikke blive et problem, siger Fenerbahce-spilleren.

I fredagens opgør vil Simon Kjær bære anførerbindet i stedet for Daniel Agger, som er blevet hjemme fra Japan for at tænke over sin fremtid.

Tottenhams Christian Eriksen føler sig ligesom Kjær klar til kampen, selv om tirsdag og onsdag sammenlagt er blevet forkortet med syv timer.

- Jeg har været på en del ture efterhånden - også så tæt på en kamp.

- Jeg synes, at kroppen har det fint. Jeg har dog sovet lidt færre timer end Simon. Måske er det fordi, jeg er lidt yngre end ham. Kroppen har det fint og er klar til at præstere, siger Eriksen.

Fodboldkommentator Morten Bruun fra Kanal 5 vurderer, at landsholdsspillerne vil være påvirket af jetlag, men netop mod Bosnien regner han ikke med, at det får nogen større betydning.

- Hvis Danmark var til en VM-slutrunde i Japan, så tog man herud i god tid før, men nu skal man møde Bosnien, og så er der ens vilkår for de to hold, siger Morten Bruun.

- Tidsforskel er en faktor. Normalt rejser man ikke gennem alle de her tidszoner, og det er også derfor, at Australien for eksempel afvikler så mange landskampe i Europa, fordi mange af deres spillere har hjemme i europæiske klubber, og de vil blive smadret af flyveturen.

- Dansk Boldspil-Union (DBU) har kendt forholdene og sagt, at det er en biting i forhold til at komme herud for at spille, siger Morten Bruun.

Hvis Danmark slår Bosnien venter enten Japan eller Bulgarien i finalen i Kirin Cup.

Det første opgør spilles i Nagoya, mens finale og bronzekamp spilles i Osaka.

/ritzau/