Silkeborg-Voel taber efter drømmestart i DM-kvartfinale

Silkeborg-Voel bød tilskuerne til fest, men den klaskede sammen efter drømmestart til hjemmeholdet.

Trine Troelsen var med fire ud af sit holds første fem mål med til at give Silkeborg-Voel en drømmestart i det andet DM-kvartfinaleopgør mod København Håndbold. Scanpix/Morten Stricker Fold sammen
Læs mere

Silkeborg. Silkeborg-Voel og København Håndbold skal ud i en tredje og afgørende kamp om en plads i DM-semifinalerne i kvindehåndbold.

Silkeborg-Voel havde ellers matchbold og fik en drømmestart med 9-3-føring i onsdagens hjemmekamp.

Men til stor ærgrelse for det feststemte publikum i Jysk Arena smed værterne det hele væk og tabte 25-29 efter 10-9-føring ved pausen.

Silkeborg-Voel vandt det første opgør i København med 29-23.

Den tredje og afgørende kamp spilles i København 19. april.

Op mod 700 tilskuere og sponsorer havde på forhånd tilmeldt sig spisning inden kampen, og fra 3-0-føring til hjemmeholdet løftede stemningen sig yderligere, og overtaget blev tydeligt.

Efter 16 minutter lød gæsternes scoringsprocent på sølle 25, og landsholdsspilleren Anne Mette Hansen havde fået to udvisninger i sine forsøg på at bremse de fodrappe og kontrastærke værter med fysik.

I den anden ende hang københavnernes spil slet ikke sammen, og Silkeborg-Voel var konstant et skridt foran. Det kostede gæsterne mange tekniske fejl og dårlige skud frem til hjemmeholdets 9-3-føring.

Kampen virkede på vej mod en afgørelse, men sommerfuglene baskede i værternes maver, og gæsterne fik foræret et stort comeback frem mod pausen.

Anden halvleg blev således et spørgsmål om, hvorvidt Silkeborg-Voel skulle smide det hele væk, for København med den storskydende Anne Mette Hansen kom hurtigt foran.

Præcis som før pausen viste Silkeborg-Voel store evner i hurtige igangsætninger efter indkasserede mål og scorede meget på den konto.

Men til gengæld klingede de andre kvaliteter af, og gæsterne trak fra til sejren. Fem minutter før tid førte de 28-24.

Vinder af den tredje og afgørende kamp skal i semifinalen op imod den suveræne vinder af grundspillet, FCM Håndbold.

/ritzau/