Sikker Sagan satte skabet på plads

Peter Sagan lunede sig i belgisk forårssol inden startskuddet til E3 Harelbeke. Seks timere snere var Sagan en World Tour-triumd rigere Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det slovakiske fænomen tog suveræn sejr i World Tour-løbet E3 Harelbeke, selv om belgisk storhold forsøgte at gøre ham til pålæg i en sandwich.

Siden sit verdensgennembrud for et par år siden, har Peter Sagan jagtet en sejr i et af sæsonens store løbsmonumenter i det fagre forår. Endnu er det ikke lykkedes den blot 24-årige slovak at veksle sine andenpladser i løb som Flandern Rundt eller Milano-Sanremo til en forløsende triumf. Men fredag kørte Sagan sig ind som rygende varm hovedaktør til de kommende klassikere ved at tage vinde World Tour-løbet E3 Harelbeke for første gang i sin sæsondebut på belgiske brosten.

Den belgiske semi-klassiker har det seneste tiår været et opgør mellem klassikerhajerne Tom Boonen og Fabian Cancellara, som tilsammen har vundet otte gange. Sådan skulle det ikke gå i årgang 2014, hvor Peter Sagan satte et udbrud i scene med 30 km tilbage, da han efter forceringen af Oude Kwaremont stigningen udnyttede turbulens i feltet.

Med sig fik Sagan cykelguden Tom Boonens oppassere i skikkelse af Stijn Vandenbergh og Niki Terpstra, mens Team Skys Geraint Thomas også ville vise, at han er fremtidens mand i det terræn.

Kvartetten blev længe jagtet af et kobbel, hvor topfavorit Fabian Cancellara trods hjælp fra den belgiske bulldog Stijn Devolder ikke fik decimeret forspringet op til en yderst velkørende Sagan og kompagni.

Det taktiske spil mellem de førende fik en overgang forspringet til at se papirtyndt ud. Sekundviseren vibrerede mellem 20 og 45 sekunder. Forfølgelsen bagfra var nok nådesløs, men så alligevel præget af en lang dag, hvor de mange kilometer på brosten og sidevind havde mørnet modstandskraft og motivation selv hos de største. Det var og blev et forspil til en finale, hvor Peter Sagan både kørte med kløgt og overblik, da han aldrig gik i panik over de skiftende hug fra Vandenbergh eller Terpstra og kynisk lod Geraint Thomas om at tage en rigeligt stor del af slæbet.

Magtfuldt valgte Sagan selv at åbne spurten inde på den sidste kilometer, og han vandt med et par cykellængder ned til Terpstra og Thomas.