Sharapova stormede videre

Maria Sharapova retfærdiggjorde sin topseedning i Australian Open, da hun torsdag blæste videre til tredje runde i årets første Grand Slam turnering i tennis.

Foto: Reuters Fold sammen
Læs mere

Problemerne fra første runde var slettet i hukommelsen, da russiske Maria Sharapova i anden runde knuste sin landsmand Anastassia Roddionova med 6-0, 6-3 i sikker stil. I tredje runde venter nu italienske Tathiana Garbin.

Sharapova var dog langt fra den eneste af de stærke kvinder i feltet, der var i en klasse for sig selv. Således var den fjerdeseedede belgier Kim Clijster lidt under en time om at tæve japanske Akiko Morigami med 6-3, 6-0 og sjetteseedede

Martina Hingis fra Schweiz gjorde kort proces via 6-2, 6-2 over Alla Kudryatseva.

- Alle mine hjerneceller var klar til kamp i dag, det var de langt fra i første runde. Så det var vigtigt for mig at vinde en overbevisende sejr fremfor at trække det i langdrag, sagde Sharapova efter sin sikre sejr.

Clijsters møder i tredje runde Alona Bondarenko fra Ukraine, mens Aiko Nakamura fra Japan venter på Hingis.

Der var ligeledes sikker stil blandt favoritterne i herresingle i anden runde. Den lokale Lleyton Hewitt slog Frank Dancevic uden problemer, og David Nalbandian gik videre til tredje runde uden at afgive sæt mod finske Nicolas Lapentti.

Amerikanske James Blake (seedet fem), der er i topform efter finalesejren i Sydney International i sidste uge, satte kurs mod tredje runde, da han besejrede Alex Kuznetsov med sætcifrene 6-4, 6-1, 6-2.

/ritzau/