Serena Williams vinder Australian Open

Serena Williams vandt lørdag sin sjette Australian Open-sejr.
Læs mere
Fold sammen

Verdensranglistens nummer et, Serena Williams, satte lørdag en tyk streg under sin dominans i kvindetennis ved at vinde årets første Grand Slam, Australian Open.

Med sætcifrene 6-3, 7-6 vandt hun finalen over den andenseedede Maria Sharapova, og undervejs viste Serena Williams blandt andet sin enorme styrke på serven og lavede hele 18 stykker af slagsen.

»Jeg vil gerne lykønske Serena Williams. Hun spiller virkelig godt, og det er fortjent, at hun vandt. Jeg er meget stolt over at spille mod hende i finalen, for hun er den bedste, og det er de bedste, jeg gerne vil møde,« sagde den tabende finalist Maria Sharapova efter kampen.

»Jeg føler, at jeg giver mig selv et andet liv i denne turnering og har fået nogle af de bedste, men også dårligste oplevelser her i Australian Open, men det er en del af at være tennissspiller, og jeg elsker at spille her. Jeg kommer tilbage næste år«, tilføjede den tabende russer.

Serena Williams, der med sejren også modtog en check på omkring 16 millioner kroner, brugte også en del af sin taletid på at takke Maria Sharapova.

»Jeg skal også lykønske Maria. Hun pressede mig og gav mig meget modstand. Jeg er meget stolt over at spille mod dig i finalen, så tak. Jeg var ikke den rigeste, da jeg voksede op, men jeg havde en rig familie på mange andre ting, og de støttede mig i at blive den bedste til det, som jeg gerne ville lave, og jeg er meget stolt af og taknemmlig for at stå her med det her trofæ. Det er utroligt at vinde endnu en gang i Australian Open,« forklarede Serena Williams.

Triumfen var Serena Williams' 19. Grand Slam-sejr og sjette gang i karrieren, at hun vinder Australian Open.

Det amerikanske tennisfænomen vandt også Down Under i 2003, 2005, 2007, 2009 og 2010.