Serena Williams slog Wozniacki i tæt marathon-gyser

Fredag aften var Caroline Wozniacki sjældent tæt på at slå verdens bedste kvindelige tennisspiller nogensinde.

Serena Williams endte til slut med at vinde 4-6, 7-5, 7-5 over Wozniacki i kvartfinalen i Rogers Cup i Montreal, og dermed er hendes total af sejre over danskeren nu oppe på syv. Efter en kamp, der strakte sig over hele 2 timer og 41 minutter.

Hvis Caroline Wozniacki havde evnet at slå den amerikanske tennislegende med de 17 Grand Slam-titler og i alt 61 turneringssejre, så havde der egentlig ikke været noget nyt i det. Det har hun gjort før - i marts 2012 i Miami - men alt taget i betragtning havde en ny sejr alligevel kunne betegnes som et monument i Caroline Wozniackis tennishistorie. 

Siden hun sluttede år 2011 som verdensetter, er det på ranglisterne kun gået nedad for Wozniacki, og den udtalte drøm om at vinde en Grand Slam-titel har i samme periode virket urealiserbar. Hun figurerer som verdens nummer 13, og hendes kærlighedsforhold til den nordirske golfstjerne Rory McIlroy har ofte været en større del af historien om hende de seneste år end hendes tennisspil.

Det hele ramlede og eskalerede, da han i maj måned pludselig aflyste deres planlagte bryllup, selvom invitationerne allerede var blevet sendt ud.

I kølvandet på den personlige nedtur trådte Serena Williams til som en god veninde, og de gjorde hinanden selskab på strandene, natklubberne og sportshallerne i Miami, efter de begge var blevet slået tidligt ud af French Open.

Fredag mødte de så hinanden på banen i Montreal. Særligt i første sæt var Williams god ved Caroline Wozniacki, for amerikaneren skød sig gennem sættet med en høj fejlrate, mens danskeren prøvede at grundlægge en overraskende sejr på en blanding af kompetent og kontrolleret omgang med bolden. Samme manuskript, som sejren dengang for knap to et halvt år siden fulgte.

Det gav Wozniacki første sæt 6-4, og hun bragte sig også både 2-0 og 4-2 i andet sæt, men så brød Williams for første gang danskerens sejr, hvilket blev vendepunktet i kampen. Williams fejl blev lidt færre, og det var lige akkurat nok til at holde Wozniacki bag sig. Wozniacki kæmpede godt, men forgæves, og hendes spil gav løfter om et godt US Open, der starter 25. august.

Den konklusion kan i øvrigt trækkes ned over hele den samlede præstation i Rogers Cup, hvor hun viste, at hard court er det underlag, hun gør sig bedst på. Det var også på det underlag, at hun vandt sin hidtil eneste titel i år, da hun i juli måned vandt i Istanbul.