Serena Williams gør comeback efter 11 måneders barsel

Serena Williams kommer tilbage på tennisbanen lørdag, når hun møder French Open-mesteren Jelena Ostapenko.

Serena Williams stillede senest op ved Australian Open, som hun vandt i januar. Scanpix/Paul Crock Fold sammen
Læs mere

Abu Dhabi. 28. januar 2017. Da spillede superstjernen Serena Williams sin seneste kamp på topplan.

Med et foster i maven udspillede hun søsteren Venus Williams i Australian Open-finalen og vandt dermed sin 23. grand slam-titel. Derefter gik hun på barsel og fødte en pige i september.

Nu er hun imidlertid klar til comeback, og lørdag spiller hun sin første kamp.

Det sker i opvisningsturneringen Mubadala World Tennis Championship i Abu Dhabi, hvor hun møder French Open-mesteren fra 2017, Jelena Ostapenko.

- Jeg er meget glad for at vende tilbage i Abu Dhabi første gang, efter jeg fødte min datter i september, siger Serena Williams til turneringens hjemmeside.

Opvisningsturneringen i Abu Dhabi har hidtil været forbeholdt herrespillere, så Williams' møde med Ostapenko bliver det første mellem kvinder.

- Mubadala World Tennis Championship har længe markeret begyndelsen til herrernes sæson, og jeg er spændt og stolt over at gøre comeback som en del af eventens første kamp mellem kvinder, lyder det fra 36-årige Williams.

Hun har hele tiden haft som mål at gøre grand slam-comeback ved Australian Open i januar, og hun stiller da også til start i Melbourne fra 15. januar.

Her går hun efter at vinde sin 24. grand slam-turnering i single, hvilket vil være en tangering af Margaret Courts rekord.

Også serberen Novak Djokovic får comeback i Abu Dhabi-turneringen. Han spiller fredag og træder her ind i semifinalen.

Djokovic har ikke været i aktion siden sommerens Wimbledon.

/ritzau/