Serbien og Albanien appellerer UEFAs dom

Både Serbien og Albanien har valgt at appellere straffen, de fik oven på skandalekampen den 14. oktober, hvor en drone fløj over banen, og tilskuere overfaldt spillerne. En endelig dom er nu op til den internationale sportsdomstol, CAS.

UEFA valgte at taberdømme Albanien, så Serbien blev tilskrevet en 3-0-sejr. Men de fik i samme ombæring fratrukket tre point, hvorfor ingen af holdene fik point ud af kampen. Serbien blev desuden dømt til at spille uden tilskuere i de efterfølgende to kampe. Den ene af disse var kampen mod Danmark, der endte med en dansk 3-1-sejr.

Albanien og Serbien appellerede den oprindelige dom  i UEFAs eget appelsystem, men den blev afvist. Derfor har de to forbund nu appelleret sagen til den internationale sportsdomstol CAS.

Danmark må derfor vente lidt endnu med at vide sig sikre på den gældende stilling i deres EM-kvalifikationsgruppe. I skrivende stund fører Danmark gruppen med syv point efter fire kampe. Det er ét point mere end Portugal, der dog har en kamp til gode.

Albanien har fire point på tredjepladsen, mens Serbien og Armenien begge har ét point. Serbien ligger dog øverst på grund af et bedre indbyrdes regnskab.