Sepp Blatter opgiver at få renset sit navn i en retssal

Der bliver ikke anket eller protesteret fra Sepp Blatter, som dermed accepterer en karantæne på seks år.

Sepp Blatter dropper at gå videre med sagen, hvor han er idømt en seksårig karantæne. Arkivfoto. Reuters/Denis Balibouse Fold sammen
Læs mere

Lausanne. Sepp Blatter har ikke tænkt sig at gå videre med sagen, hvor den tidligere præsident i Det Internationale Fodboldforbund, Fifa, er idømt seks års karantæne.

Det fortæller Sepp Blatter, kort efter at Den Internationale Sportsdomstol, CAS, afviste schweizerens appel og stadfæstede en seksårig karantæne fra alle fodboldrelaterede aktiviteter.

- Jeg vil ikke appellere til en schweizisk domstol, siger Sepp Blatter ifølge nyhedsbureauet AFP.

Dermed opgiver Sepp Blatter at få renset sit navn juridisk set, selv om han er uenig i dommen.

- Det er svært forstå, fordi min skyld i sagen skal kunne bevises af anklageren, og det er ikke sket, mener Sepp Blatter.

Fra 1998 og frem til 2015 var han præsident for Fifa, og den 80-årige schweizer er stolt over sin tid i forbundet trods de mange skandalesager.

- Uanset hvad vil jeg se tilbage med taknemmelighed på alle de år, jeg var i stand til at realisere mine idealer for fodbolden og arbejde for Fifa, lyder det fra Sepp Blatter.

Karantænen til Sepp Blatter faldt i kølvandet på den store korruptionsskandale i Fifa.

Her kom det frem, at Fifa - med Blatters velsignelse - i 2011 havde overført to millioner schweizerfranc til den daværende præsident for Det Europæiske Fodboldforbund (Uefa), Michel Platini.

I oktober sidste år blev begge suspenderet af Fifa og senere idømt otte års karantæne, som senere blev nedsat til seks år af forbundets egen appelinstans.

CAS begrundede stadfæstelsen af den seksårige karantæne med, at Sepp Blatter har brudt de etiske regler i Fifa.

/ritzau/