Sensationelt: Svensk storsejr og tysk kollaps afgør gruppe F

De forsvarende verdensmestre fra Tyskland er ude af VM. Holdet led et ydmygende 0-2 nederlag til Sydkorea.

Sveriges Ludwig Augustinsson jubler efter sin scoring til 1-0. Fold sammen
Læs mere
Foto: ANNE-CHRISTINE POUJOULAT
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

De forsvarende verdensmestre fra Tyskland er ude af fodbold-VM efter 0-2-nederlag til Sydkorea. For første gang nogensinde kommer Tyskland ikke videre fra VM-gruppespillet.

Samtidig vandt Sverige 3-0 over Mexico i den anden kamp i gruppe F.

Tyskland slutter sidst i gruppe F, hvor Tyskland og Sydkorea hver har tre point, men sydkoreanerne har en bedre målscore efter onsdagens 2-0-sejr.

Heller ikke Sydkorea kommer videre til ottendedelsfinalerne. Det gør i stedet Sverige og Mexico som henholdsvis etter og toer i gruppe F.

Alt kunne ske i gruppe F inden onsdagens kampe.

Sydkorea havde inden kampen nul point, men holdet kunne stadig nå avancement. Det krævede dog en sejr over de forsvarende verdensmestre, og samtidig skulle Mexico vinde over Sverige i den anden kamp.

 

Det skræmte dog ikke sydkoreanerne, at oddsene var imod dem. Holdet fik en rigtig god start på kampen og virkede meget afklaret om, hvad opgaven gik ud på.

Tyskland var mest i boldbesiddelse, men det var Sydkorea, der kom frem til de største chancer.

Efter 18 minutters spil var det meget tæt på en sydkoreansk scoring efter et målmandsdrop af den tyske målmand Manuel Neuer.

Seks minutter senere sendte Sydkorea et langskud tæt forbi mål.

Tyskerne spillede bolden fint rundt mellem sig, men blev aldrig for alvor farlige. Den bedste chance tilfaldt Mats Hummels, der syv minutter før pausen fik bolden foran det tyske mål, men det lykkedes ikke for den tyske forsvarsspiller at få bolden i kassen.

Derfor gik begge hold til pause uden mål på tavlen.

Tysklands Mesut Özil har svært ved at forstå, hvad der sker. Fold sammen
Læs mere
Foto: JEWEL SAMAD.

I anden halvleg pressede tyskerne mere på og kom frem til flere store chancer, men målene udeblev.

Fire minutter før tid fik Tyskland kampens største chance. Mats Hummels blev spillet helt fri foran det sydkoreanske mål, men hans hovedstød gled over målet.

Få øjeblikke senere var Toni Kroos tæt på, men det lykkedes ikke tyskerne at score det afgørende mål.

Det lykkedes i stedet for sydkoreanerne. To minutter inde i overtiden scorede Kim Young-Gwon. Målet blev først underkendt for offside, men dommeren så episoden igennem på video og godkendte målet.

Seks minutter inde i overtiden blev ydmygelsen total for tyskerne.

Manuel Neuer var på skovtur, og så fik Sydkoreas Son Heung-min en friløber og sendte sikkert bolden i et tomt tysk mål.

Det er tredje VM-slutrunde i træk, at VM's forsvarende mester bliver sendt ud efter gruppespillet.

For fire år siden lykkedes det ikke de forsvarende mestre fra Spanien at komme videre fra gruppen, og for otte år siden var det Italien, der ikke kom videre fra gruppespillet.

Hverken Tyskland eller Sydkorea avancerer ved VM-slutrunden, efter Sveriges 3-0-sejr over Mexico. Fold sammen
Læs mere
Foto: BENJAMIN CREMEL.

I den anden kamp besejrede svenskerne overlegent Mexico med 3-0 og strøg dermed til tops i gruppe F. Mexico kan dog glæde sig over, at Tyskland samtidig snublede mod Sydkorea og dermed røg ud af slutrunden.

Sverige slutter ligesom Mexico med seks point, men ender øverst i tabellen på grund af en bedre målscore.

Dermed står det også klart, at Sverige møder nummer to i gruppe E, hvor Brasilien, Schweiz og Serbien alle har mulighed for at gå videre. Mexico møder gruppevinderen.

Stillingen i gruppe F

Kampe i gruppe F

Første halvleg i Jekaterinburg var en medrivende affære med chancer i begge ender. Sverige trykkede godt på fra start og var flere gange tæt på at snuppe føringen.

Marcus Berg havde et nærgående akrobatisk spark over eget hoved, og da målmand Guillermo Ochoa efter dommerens vurdering samlede bolden op med hænderne uden for feltet, voldte det efterfølgende frispark også den mexicanske keeper problemer.

I den anden ende forsøgte Carlos Vela at krølle bolden op i fjerneste hjørne, men bolden gik tæt forbi mål, og pausestillingen var 0-0.

Fem minutter inde i anden halvleg kom forløsningen for Sverige. En lidt tilfældig bold havnede hos den tidligere FC København-spiller Ludwig Augustinsson, som tyrede bolden i kassen.

Foran 1-0 havde Sverige det ene ben i ottendedelsfinalen, men svenskerne var ikke tilfredse. Kort efter var Augustinsson igen på spil, da han trak ind i banen og sparkede med det dårligere højreben. Denne gang gik bolden dog over mål.

Lidt senere slog svenskerne kontra, og Marcus Berg blev tacklet i feltet. Straffespark, mente dommeren. Fra 11-meterpletten var forsvarsspilleren Andreas Granqvist sikkerheden selv, da han bragede bolden op i hjørnet til 2-0.

Den svenske eufori nåede sit højdepunkt, da et langt indkast med godt et kvarter igen blev fumlet ind i eget mål af Edson Omar Alvarez.

Mexico pressede på, men formåede aldrig at reducere. Den gode nyhed for Mexico er, at pladsen i ottendedelsfinalen er i hus på baggrund af sejre i de to første kampe.

/ritzau/