Sensation: Federer er ude af Australian Open

Roger Federer er ude af Australian Open.
Læs mere
Fold sammen

Roger Federer er ude af Australian Open. Den 33-årige schweizer tabte sin kamp i tredje runde til italieneren Andreas Seppi, der sejrede i fire sæt med cifrene 6-4, 7-6 (7-5), 4-6 og 7-6 (7-5).

Andreas Seppi havde aldrig før slået Roger Federer i deres ti indbyrdes opgør, og italieneren rangerer 'kun' som nummer 46 i verden, hvorfor resultatet må siges at være en stor sensation i Melbourne.

Efter at have tabt de to første sæt kom schweizeren sig aldrig rigtig, selvom tennislegenden fik reduceret italienerens forspring i tredje sæt. Og da fjerde sæt forløb uden, at nogle af spillerne var i stand til at bryde modstanderens serv, lurede overraskelsen i tiebreaken.

Federer fik ellers muligheden for at spille sig til et afgørende femte sæt ved stillingen 5-4, men Seppi vandt de næste bolde og fuldbyrdede sensationen.

Roger Federer kommer for første gang siden 2003 ikke til mindst semifinalen ved Australian Open. Dermed mister schweizeren, der har 17 grand slam-triumfer på sit tennis-cv, en ny mulighed for at vinde en Grand Slam-turnering. Sidste gang han vandt en så stor turnering, var ved Wimbledon i 2012.

Torsdag røg Caroline Wozniacki også ud af Australian Open. Den danske tennisspiller tabte sin kamp i anden runde til Victoria Azarenka.