Senegal-træner vil forhindre ny favoritnedtur i Afrika

Et sprudlende Senegal-hold er klar til at leve op til sin favoritrolle mod Cameroun, siger holdets træner.

Sadio Mane, med nummer 10 på ryggen, i hård kamp om bolden med både modspiller og medspiller under en kamp mod Zimbabwe. Lørdag skal han forsøge at sende Senegal i en semifinale. Scanpix/Khaled Desouki Fold sammen
Læs mere

Libreville. Lørdag spilles de to første kvartfinaler ved Africa Cup of Nations i Gabon.

I den ene kamp står Senegal over for Cameroun, og det er en kamp, som mange ser frem til.

Senegal har nemlig spillet sig frem til en favoritværdighed i turneringen, hvor både Elfenbenskysten og Algeriet er røget ud i gruppespillet.

Liverpools Sadio Mane er den måske største stjerne på et Senegal-mandskab, der har spillet godt i turneringens indledende fase.

Senegal vandt sin gruppe foran Tunesien, Algeriet og Zimbabwe uden at tabe en kamp.

Holdets træner, Aliou Cisse, ser frem til kampen mod Cameroun, og han er klar over, at Senegal nu har favoritværdigheden i turneringen.

- Vores hold har udviklet sig siden kvalifikationsturneringen, men det er sandt, at vi står over for en svær modstander i Cameroun, siger træneren ifølge nyhedsbureauet AFP.

Han lægger dog også vægt på, at modstanderen lørdag har vundet turneringen fire gange før.

- Det kan være den mentale styrke, der afgør den kamp, men drengene har selvtillid, siger Cisse, der som spiller blandt andet optrådte i Premier League og den franske Ligue 1.

Cameroun stiller med et ungt hold i turneringen. Inden Africa Cup of Nations gik i gang, trak flere af holdets nøglespillere sig, og derfor har Cameroun ikke tidligere tiders styrke.

I lørdagens anden kvartfinale spiller Burkina Faso mod Tunesien.

Tunesien har været kvalificeret til turneringen 13 gange i træk, men holdet har ikke været i en semifinale, siden det vandt turneringen på hjemmebane i 2004.

De øvrige to kvartfinaler spilles søndag. I den ene kamp spiller DRCongo mod Ghana, mens Egypten og Marokko mødes i den anden.

/ritzau/