Selvmål og Eriksen-afbrænder gav United premieresejr

Christian Eriksen og Tottenham begyndte sæsonen med et uheldigt 0-1 nederlag ude mod Manchester United. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Manchester United har været en af sommerens mest spenderende hold, og lørdag eftermiddag fik tilskuere, bestyrelse, fodboldjournalister og andet godtfolk endelig syn for sagen: Er pengene givet godt ud? På baggrund af premierekampen mod Tottenham, må svaret være et nølende njaaah...

United fik den hjemmesejr og de tre point, som de på forhånd kunne have håbet på. Men måden det skete på, giver ingen løfter om, at United i denne sæson for alvor blander sig i kampen om titlen, selvom der er købt dyrt ind.

Manager Louis Van Gaal tøvede ikke med at sende sine mange nyindkøb på banen. Romero blev foretrukket i målet, Sam Johnstone havde reservetjansen, mens David de Gea sad på tribunen side om side med den skadede Anders Lindegaard og Victor Valdes, som er helt ude i kulden.

»Vi har gjort alt for at få David de Gea til at fokusere på kampen, men under forberedelserne har vi set, at det har været meget svært for ham. Så vi har besluttet - David og personalet - at han ikke spiller,« forklarede van Gaal og tilføjede, at han normalt ikke ville sende et nyindkøb som Romero på banen med det samme, men at det var det bedste valg.

Både Memphis Depay, Morgan Schneiderlin and Darmian staretede inde, og Bastian Schweinsteiger kom på banen en kvarter inde i anden halvleg. Tyskeren satte dog ikke andre aftryk på kampen, end det han satte på Nacer Chadlis støvlespids, da Schweinsteiger stemplede ind på sit nye hold og fortjent fik et gult kort.

Således skulle der dumt selvmål, før United kunne få bolden i mål. Efter 22 minutter fandt nyindkøbet Memphis Depay en fri Wayne Rooney inde foran mål. Men inden englænderen fik trykket, blev han tacklet af Kyle Walker, der i stedet for at sparke bolden ud til hjørne, sendte den i mål bag sin egen keeper.

Det er første gang, at Premier Leagues første mål har været et selvmål. Til gengæld er det anden gang, at en Tottenham-spiller scorer i eget net i en premiere-kamp mod Manchester United. Ramon Vega var den første synder tilbage i 1997.

Indtil det uheldige mål havde Tottenham været det bedste hold på banen. Christian Eriksen havde en mulighed efter bare fem minutter, hvor han lige akkurat fik sparket bolden over mål.

Men selvmålet trak tænder ud, og nu var det United, der dominerede, uden at det dog gav sig udslag i de helt åbenlyse chancer. United bevarede overtaget efter pausen, men kun sjældent var hjemmeholdet i nærheden af for alvor at true gæsternes mål.

I de sidste ti minutter pressede Tottenham på for at få udlignet, og Christian Eriksen havde et skudforsøg, som Romero afværgede, og dermed endte kampen 1-0.