Seks personer anholdt efter skandalekamp: »Uhørt og uanstændig opførsel«

»Det er meget sjældent, at vi må gå ind på grønsværen, men det var nødvendigt,« siger politileder om vold ved superligakamp. 29 sager er oprettet.

Foto: Claus Bech. Ekstra betjente løber ned mod FCK-fans under Superligakampen mellem Brøndby IF og FCK.
Læs mere
Fold sammen

Senest opdateret kl. 07.20.

Kampen mellem Brøndby og FC København i Alka Superligaen blev søndag aften midlertidigt afbrudt på grund af FCK-tilhængeres aggressive opførsel. Kampklædte betjente gik ind over grønsværen på Brøndby Stadion for at forhindre yderligere vold.

I Københavns Vestegns Politi siger en leder, at politiet var forberedt på konfrontationer.

»Men at man går til værks på den måde, er udtryk for en uhørt og uanstændig opførsel,« siger vicepolitiinspektør Brian Toftemann om ballademagerne.

Uroen opstod i FCK-tilhængernes udebaneafsnit. En vagt faldt til jorden, da han ifølge politiet fik smidt et stolesæde i hovedet. Derefter blussede uroen op.

Det skete to minutter inde i kampens overtid, hvor Brøndby kort forinden havde bragt sig foran 1-0, hvilket også blev slutresultatet.

Kampen blev afbrudt, og politiet rykkede ind. Mindst 50 kampklædte betjente bevægede sig ind på grønsværen og placerede sig i en kæde foran tribunen med de urolige fans.

Med cirka 18 minutters forsinkelse besluttede kampens dommer at genoptage spillet, hvorefter de to resterende minutter blev afviklet.

»Det er meget sjældent, at vi må gå ind på grønsværen, men det var nødvendigt,« siger vicepolitiinspektør Brian Toftemann.

Tidligt mandag morgen er status, at politiet har noteret 29 lovovertrædelser. Ni handler om vold mod politiet, og to drejer sig om vold mod kontrollører. To tilskuere er sigtet for at maskere sig. I alt seks blev anholdt.

Men efterforskningen er langt fra slut. Studier af videooptagelser kan føre til flere sager i de kommende dage, varsler vicepolitiinspektøren.

Straks efter opgøret tog FC Københavns direktør, Anders Hørsholt, kraftigt afstand fra urolighederne.

»Det er totalt uacceptabelt og pinligt at opleve den slags. Der er ingen undskyldning for at opføre sig sådan eller angribe politi eller andre på stadion.«

»Det er en skændsel, og vi vil nu sammen med alle relevante parter gøre vores til at finde frem til dem, der har været involveret, så de får deres straf,« siger Anders Hørsholt til FCK's hjemmeside.

Politiet forventer at komme med nyt i sagen i løbet af mandag formiddag.

/ritzau/