Sejrende golfkvinde tager små skridt på verdensrangliste

Nanna Koerstz Madsen rykker op som nummer 77 på verdensranglisten, mens Kjeldsen falder én plads hos herrerne.

Nanna Koerstz Madsen triumferede på Symetra Touren i weekenden. Reuters/Andrew Boyers Fold sammen
Læs mere

Den danske golfspiller Nanna Koerstz Madsen vandt søndag turneringen Symetra Classic, der er en del af Symetra Touren - det næsthøjeste niveau i USA.

Ud over sejren og de cirka 153.000 kroner i præmiepenge kan den 22-årige dansker også glæde sig over, at hun vender et par ugers tilbagegang på verdensranglisten til fremgang.

På mandagens opdaterede verdensrangliste er sjællænderen nu oppe som nummer 77 i verden. Det er to placeringer bedre end i sidste uge.

Hun toppede foreløbig i slutningen af februar, hvor hun var oppe som nummer 66.

Sæsonens mål er at opnå et fast kort til kvindernes LPGA Tour i næste sæson. Det kan gøres via verdensranglisten eller gode resultater på Symetra Touren.

- Mit store mål er at få et kort til LPGA Touren næste sæson, så sejren er selvfølgelig et godt skridt på vejen. Den giver mig noget selvtillid, som jeg kan tage med ind til de næste turneringer.

- Jeg skal spille fast på LPGA Touren for at komme op i toppen af verdensranglisten, siger Nanna Koerstz Madsen til Symetra Tourens hjemmeside efter weekendens sejr.

Nicole Broch Larsen er næstbedste dansker på verdensranglisten. Hun ligger nummer 118, mens Emily Kristine Pedersen er nummer 120.

Hos herrerne falder Søren Kjeldsen fra en plads som nummer 62 til 63 efter weekendens Zürich Classic i New Orleans, hvor han sammen med makkeren Alex Cejka blev delt nummer 24.

Skadede Tiger Woods er nede som nummer 821.

/ritzau/