Seerne er taberne

Omstridte mini-serie om det berømte fodbolddynasti er strandet på en speget tvist om rettigheder mellem TV2 og DR.

Brian og Michael (til højre) Laudrup bliver ikke foreløbig prime time-underholdning på TV. Foto: Nils Meilvang Fold sammen
Læs mere

Adgang forbudt.

Familien Laudrups privatsfære er en af landets bedst bevarede hemmeligheder og sådan bliver det ved med at være en rum tid endnu.

Årsag: En besynderlig tvist mellem Danmarks Radio og TV2, som hver især hævder at ligge inde med rettighederne til Michael Meyerheims mini-serie »Laudrup - en dansk familie«, der skulle have været transmitteret tirsdag aften i den bedste sendetid.

Det skete ikke. Og nu er det uvist, hvornår de omkring 1 million seere, der forventningsfuldt havde indstillet sig på at se historien om Finn og Lone, samt deres to fodboldbegavede sønner, Michael og Brian, nogensinde får syn for sagn.

Danmarks Radio stod for den afgørende tackling, der sendte udsendelsen af den todelte mini-serie ud på den æterbårne sidelinie. Men miseren mellem de to landsdækkende public service stationer er af ældre dato.

Oprindeligt var det TV2, der for to år siden bød ind på Michael Meyerheims og Skandinavisk Filmkompagnis planlagte portræt af fodbolddynastiet Laudrup. Men da produktionsselskabet undervejs kom i konflikt med TV2 om indholdet af udsendelserne, indledte Skandinavisk Filmkompagni forhandlinger til DR så langt fremme som i oktober 2007.

Ifølge TV2 har man imidlertid aldrig anset forhandlingerne for afbrudt. Og Skandinavisk Filmkompagni valgte derfor, under moderat eksternt pres, alligevel at sælge rettighederne til stationen på Kvægtorvet. Hvorefter DR som en medielogisk konsekvens over at se et sikkert TV-hit fordufte, slog sig så meget i tøjret, at seerne tirsdag aften endte som de store tabere i spillet om Laudrup-serien, da man overdrog slagsmålet om rettighederne til Fogedretten.