Vil du lytte videre?
Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.
Allerede abonnent? Log ind
Skift abonnement
Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.
Hov, giv os lov at afspille podcasten. Den er klar, når du har klikket ‘Tillad alle’
Man behøver ikke være NFL-entusiast for at anerkende, at det var et vaskeægte sportsmirakel, der fandt sted sent søndag aften.
Der resterede mindre end tre minutter af NFC-finalen - kampen, hvor vinderen indløser billet til Super Bowl - og de regerende mestre, Seattle Seahawks, var bagud med hele 7-19 til Green Bay Packers.
Men på chokerende vis lykkedes det hjemmeholdet at fremtvinge forlænget spilletid. Og her afgjorde Seahawks-quarterback Russell Wilson kampen med et 35-yard touchdown-kast til Jermaine Kearse.
»Det var et episk comeback. Et fuldstændigt vanvittigt drama, som uden tvivl vil gå over i NFL-historien. Den kamp snakker man også om om 20 år - simpelthen fordi det var så surrealistisk det, der skete til sidst,« fortæller Søren Hygum Hansen, der er medejer af NFL-sitet draftday.dk.
»Hvis man skal sammenligne med noget europæisk fodbold-historie, så vil jeg helt klart pege på Champions League-finalen mellem Bayern München og Manchester United i 1999 (2-1 til United, red.), hvor Teddy Sheringham og Ole Gunnar Solskjær vender kampen med to mål i de sidste sekunder.«
Comebacket bliver endnu vildere set i lyset af, at Seahawks overhovedet ikke kunne sætte en fod rigtigt i den 3/4-del af kampen.
»Seahawks spillede vel det dårligste fodbold, de har spillet i de seneste tre-fire år. Og så kommer de så tilbage på et fuldstændigt absurd comeback, som ingen troede muligt. Sindssygt.«
»Man har ved at sammenligne med flere 1000 kampe regnet ud, at Seahawks til sidst statistisk set havde fem procents chance for at vinde. Og alligevel vinder de, og det fortæller noget om, at det var en næsten umulig finish, de præsterede,« siger Søren Hygum Hansen.
AFC-finalen mellem New England Patriots og Indianapolis Colts blev et antiklimaks rent spændingsmæssigt. Patriots viste sig alt for stærke og vandt overlegent 45-7.
Dramaet kan derimod vise sig at ligge i efterspillet. Patriots beskyldes nemlig for at have lusket sig til en fordel ved bevidst at lukke luften ud af kampbolden.
»Det er en historie, der kører for tiden. Det var Patriots selv, der styrede boldene, fordi de havde hjemmebane. Det, det skulle give at lukke luft ud af bolden, var, at den ville blive nemmere at kaste med i de dårlige vejrforhold. Men det er for tidligt at sige, om der er noget i det,« fortæller Søren Hygum Hansen, der understreger, at Patriots' Super Bowl-deltagelse ikke i fare, selv om de findes skyldige.
Super Bowl 49 spilles i Arizona søndag 1. februar, og NFL-elskere kan ifølge Morten Hygum Hansen se frem til endnu et stort drama.
»Ingen af holdene kan kalde sig favoritter. Man kan lige så godt kaste en mønt op i luften og se hvilken side, den lander på. Det er den tætteste Super Bowl, vi har set i mange, mange år. Der er mange af de store bookmaker-firmaer i Las Vegas, der ikke engang tør udråbe en favorit.«