Se oversigten: Peter Sørensen var en succes i AGF

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Onsdag efter blev Peter Sørensen fyret som cheftræner i Superliga-klubben AGF. Fyringen kom ovenpå et klart nederlag til AaB i DBUs Pokalturnering samme aften. Ledelsens begrundelse er, at resultaterne har været utilfredsstillende.

Men ser man på Peter Sørensens knap fire år i klubben, havde træneren markant bedre resultater end sine forgængere.

BT Sport har været historiebøgerne igennem og gennemgår her Peter Sørensen meritter som cheftræner for den jyske traditionsklub.

2009/2010

Peter Sørensen afløser Erik Rasmussen og overtager posten som cheftræner i klubben, der netop er rykket ud af Superligaen. Trænerskiftet sker 1. juli 2010 - kort efter klubbens nedrykningen til 1. division er en realitet.

2010/2011

Årets klare højdepunkt på Fredensvang er den samlede sejr i 1. division. Med hele 72 point for 30 kampe har klubben spillet en fremragende sæson. Afstanden til nummer tre er på hele 20 point, hvilket er med til at cementere, at klubben hører til blandt langt hårdere modstandere

2011/2012

Den klare sejr i 1. division følges op af en 5. plads i Superligaen. Det er klubbens bedste samlede placering i hele 15 år - og kaster samtidig en kvalifikation til europæisk fodbold af sig. Holdet taber dog kvalifikationskampene til Europa League til det upåagtede georgiske hold.

2012/2013

Klubben slutter sæsonen på en 7. plads. Ser man isoleret på året 2013 - altså på tværs af de to sæsoner - er der kun én klub, der har klaret sig dårligere end AGF. OB formår i løbet af hele kalenderåret af skrabe sølle 29 point sammen, mens AGF lige sniger sig forbi med en pointhøst på 33 point. Sammenlignet med de 72 point, der få år tidligere bragte klubben fra 1. division op i Superligaen, har det været et skuffende år.

Samtidig er efteråret 2013 præget af en del uro om klubben. Klubbens tidligere topscorer og mangeårige førstevalg i angrebet, Peter Graulund, har stillet fodboldstøvlerne på hylden og i stedet fundet den spidse pen frem. I bogen "Jeg er nummer 11" langer han hårdt ud efter arbejdsforholdene i klubben. Bogen resulterer i, at han mister sit job som angrebstræner for klubbens U19-hold.

2013/2014

AGF holder vinterferie på Superligaens 8. plads - kun tre point over nedrykningsstregen. Sæsonens første kamp ender 1-1 mod FCK. Få dage efter taber AGF til 1-4 til AaB i DBUs Pokalturnering. Samme aften vælger klubben at fyre cheftræner Peter Sørensen og indsætte Jesper Fredberg på posten.Samtidig bliver den tidligere landsholdsspiller Martin Jørgensen udnævnt til ny assistenttræner for holdet.

Bedst pointsnit

Hvis man ser tilbage på Peter Sørensens statistik over indtjente point som cheftræner for AGF, skiller han sig ud som træneren med det bedste snit. Det viser en opgørelse, som tipsbladet.dk har lavet.

I sine 85 Superligakampe opnåede et snit på 1,32 point pr. kamp. I Superligaens levetid er Kent Nielsen den eneste AGF-træner, der har opnået et bedre snit med 1,36, og han var kun vikar på posten i en kort periode i foråret 2000, hvor han i parløb med Lars Lundkvist formåede at redde AGF fra nedrykning.

Peter Rudbæk, der var træner for AGF i syv sæsoner opnåede 1,28 point i snit pr. kamp, mens Erik Rasmussen som den næste på listen er nede på 1,20.