Schweiz' svar på Messi blev hattrick-helt

Alpelandet gik videre til ottendedels-finalerne med en sikker sejr over Honduras.

Xherdan Shaqiri blev den anden under VM, der har scoret hattrick. Det første i Brasilien kom fra Thomas Müller. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Xherdan Shaqiri har været meget udskældt for ikke at være afgørende nok, men i kampen mod Honduras fik Bayern München-spilleren lukket munden på kritikerne. 

Med alle målene og dermed et hattrick fik Shaqiri sænket den svageste modstander i gruppe E Honduras med 3-0.

Schweiz gik ind til kampen mod Honduras med tre point efter to kampe og en minusmålscore på to mål, hvilket efterlod Ottmar Hitzfelds tropper som nummer tre i gruppen efter Ecuador og Frankrig. Men en stor sejr ville med stor sandsynlighed sende Schweiz videre, og derfor var det glædeligt for Shaqiri og holdkammeraterne, at man allerede ved pausen var foran med to mål fra det giftige venstre ben, Shaqiri besidder. 

1-0-målet kom efter kun fem minutters spil, da Shaqiri lynede på et fremragende langskud, og efter en halv time havde han fordoblet sin målscore, da han blev stukket dybt. 

Honduras kom bedre med i anden halvleg, hvor de schweiziske spillere så trætte ud, men 20 minutter før tid lukkede Shaqiri kampen med sit tredje mål, som blot krævede en inderside.     

Samtidig spillede Frankrig 0-0 med Ecuador, og det bringer franskmændene videre med en førsteplads, mens Schweiz snupper andenpladsen og er klar til VMs 1/8-finaler.