Schweiz og Rumænien deler i livlig EM-affære

Schweiz og Rumænien spillede 1-1 i EM's gruppe A. Dermed lever drømmen om avancement for begge lande fortsat.

Ligesom i åbningskampen mod Frankrig scorede Bogdan Stancu på straffespark. Reuters/Kai Pfaffenbach
Læs mere
Fold sammen

Paris. Schweiz og Rumænien står stadig med muligheder for at avancere til ottendedelsfinalerne ved EM i Frankrig.

Det er status, efter de to nationer onsdag aften spillede 1-1 i Paris. Det giver dog Schweiz det bedste rygstød fremadrettet med fire point for to kampe i gruppe A.

Rumænien har nu et point, men skal til gengæld møde Albanien - gruppens formodede svageste hold - i sidste gruppekamp, mens Schweiz mangler at møde værtsnationen, Frankrig.

Schweiz og Rumænien havde hver deres gode perioder, og uafgjort var en fair udgang på kampen.

Opgøret begyndte livligt, men hurtigt satte schweizerne sig på spillet og skabte flere gode muligheder for en tidlig scoring.

Særligt angriberen Haris Seferovic kom til store chancer, men han manglede skarphed, og så gik det i stedet galt i den anden ende, da Rumænien endelig var i angreb.

Schweiz' rutinerede Juventus-forsvarer Stephan Lichtsteiner levede ikke op sin rutine og rev Alexandru Chipciu i trøjen i straffesparksfeltet, og den russiske dommer pegede på pletten.

Herfra scorede Bogdan Stancu sikkert til 1-0 efter 20 minutter. Dermed er han foreløbigt topscorer for turneringen med to mål, da han også i åbningskampen mod Frankrig scorede på straffespark.

Scoringen ændrede kampbilledet. Nu styrede Rumænien og havde flere chancer for at øge i fortsættelsen. Cristian Sapunaru var tættest på, da han fra ti meter sparkede på stolpen.

Pausen kom belejligt for Schweiz. Alpelandet kom bedre tilbage efter at have sundet sig, hvilket gav resultat efter 12 minutter.

Efter et hjørnespark havnede bolden foran Admir Mehmedi, og han betænkte sig ikke, men smaskede bolden ind i fjerneste hjørne til 1-1.

Nu kunne man tænke, at begge hold ville indstille sig på uafgjort, men heldigvis for underholdningen havde begge hold intentioner om at jagte alle tre point. Det gav gode forsøg i begge ender.

Schweiz skiftede den 19-årige Breel Embolo ind, og han var et frisk pust til offensiven.

Schweiz havde det største overskud, da kampen gik ind i den sidste fase, mens Rumænien løb tør for kræfter. Men Schweiz formåede aldrig at skabe chancen, der kunne afgøre kampen.

/ritzau/