Schmeichel imponerer

Efter Kasper Schmeichels tre overbevisende kampe i Premier League tyder det på, at Manchester Citys manager Sven-Göran Eriksson nu har indstillet søgningen efter en ny andenmålmand.

Det velkendte navn Schmeichel er med ét blevet et hot navn igen i engelsk fodbold.

En skadet Andreas Isaksen var som bekendt årsagen til, at den unge målmand Kasper Schmeichel måtte træde til og udfylde pladsen i Manchester Citys mål. Men i tre kampe siden har han holdt målet rent og imponeret stort i den engelske Premier League, senest i søndagens kamp mod de forsvarende mestre Manchester United, hvor City vandt 1-0.

Roser fra Eriksson
Sven-Göran Eriksson er derfor også tydeligt imponeret over danskerens præstationer. Han har dog hele tiden givet udtryk for, at 20-årige Schmeichel manglede rutine, så derfor har han ikke villet afskrive søgningen efter en ny andenmålmand til truppen. Men det lader nu til, at kampen mod Manchester United har fået Sven-Göran Eriksson på andre tanker.

»Det bliver svært at finde en målmand, der er bedre end dem, jeg i forvejen har,« siger han nu og indikerer dermed, at det måske ikke længere er nødvendigt at lede efter en ny andenmålmand.

Stærk til træning
Der er ingen tvivl om, at Kasper Schmeichel har gjort en god profil i de sidste tre kampe og Sven-Göran udtaler videre, at han ikke kun viser talent i kampene:

»Kasper spiller også rigtig godt, når vi træner. Han er hurtig, og tager alting i målet og ødelægger næsten vores angriberes selvtillid.«

Om Kasper Schmeichel er ved at vippe den skadede førstemålmand Andreas Isaksen helt af pinden i Manchester Citys mål, virker dog fortsat ikke sandsynligt. Men fortsætter Kasper Schmeichel med at holdet målet rent for sin arbejdsgiver, har han om ikke andet taget et syvmileskridt i den rigtige retning. Så er der med garanti blevet kortere vej til den stamplads på målmandsposten, som faderen Peter Schmeichel sad på engang.