Schleck har ondt af Riis efter Tinkov-fyring

Andy Schleck (tv) har ondt af sin tidligere chef, Bjarne Riis, på grund af den måde, som danskeren blev smidt ud af det hold, som han tidligere selv ejede. Arkivfoto. Fold sammen
Læs mere

Den tidligere Tour-vinder Andy Schleck har stoppet karrieren som aktiv cykelrytter, men han følger stadig sporten tæt. Og lige nu ærgrer det ham at se, hvordan Bjarne Riis er blevet fyret fra det hold, som han selv førte frem til storhed og berømmelse op gennem det 21. århundrede.

»Når jeg ser det udefra som en cykelsportsfan, så kan jeg ikke lide det. Jeg kan ikke lide, at Bjarne er sat udenfor.«

»Han byggede 'huset' og fundamentet til holdet og udviklede det, og jeg er bange for, at det ender galt for holdet,« siger Andy Schleck i et interview med TV2.

Schelck er nu i gang med at starte en cykelforretning op hjemme i Luxembourg, og han har det dobbelt med den russiske rigmands Oleg Tinkovs overtagelse af holdet.

»For mig ser det ud som om, at penge fik lov at styre det hele. Man skal ikke pege fingre af Tinkov, for han gjorde også noget godt, men mit hjerte bløder nu, hvor jeg kan se, at Bjarne er blevet presset væk,« siger Andy Schleck til den danske tv-station.

Riis gav i 2005 Andy Schleck sin første professionelle kontrakt i en alder af bare 19 år på holdet, der dengang hed Team CSC. To år senere fik den unge rytter sit gennembrud, da han blev nummer to i Giro d'Italia.

I 2009 vandt Andy Schleck Liège-Bastogne-Liège, og i 2009-11 blev han tre år i træk nummer to i Tour de France. 2010-andenpladsen blev dog vekslet til en sejr, da Alberto Contador blev frataget sin sejr efter den meget omtalte clenbuterol-sag.

 

Andy Schelck stoppede karrieren sidste år efter, at han havde store problemer med at vende tilbage på topplan efter en knæskade.