Schalke fyrer sportsdirektør og endnu en cheftræner

Schalke 04 har fyret cheftræner Christian Gross, mens også sportsdirektør Jochen Schneider får sparket.

Christian Gross lykkedes aldrig med at få vendt bøtten i Schalke. Sebastian Gollnow/Ritzau Scanpix Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den kriseramte bundesligaklub Schalke 04 får sin femte cheftræner i denne sæson.

Indtil videre er det dog uklart, hvem som skal overtage trænerposten i klubben, som søndag har fyret cheftræner Christian Gross og sportsdirektør Jochen Schneider samt tre andre medarbejdere i den sportslige sektor.

Klubben skriver om fyringerne på sin hjemmeside, hvor den også fortæller, at mandagens træning i Schalke vil blive varetaget af de fysiske trænere.

»Fyringerne har været uundgåelige siden de skuffende forestillinger mod Dortmund og Stuttgart. Den sportslige situation er tydelig, og vi bliver nødt til at tænke længere frem end slutningen på sæsonen,« siger Jens Butcha, der er bestyrelsesformand hos Bundesligaens bundprop.

Christian Gross blev ansat 27. december, men han har ikke kunnet få vendt resultaterne i den underpræsterende storklub.

Målene er fortsat med at hagle ind, og lørdag tabte klubben 1-5 ude til Stuttgart. Ugen ind blev opgøret mod ærkerivalen Dortmund tabt med 0-4 på eget græs.

Efter sæsonens første 23 ligakampe har holdet blot hentet ni point, og målscoren lyder på horrible 16-61. Der er ni point op til den rigtige side af nedrykningsstregen.

David Wagner blev fyret i september sidste år, og så tog Manuel Baum over. Baum blev fyret 18. december, hvorefter Huub Stevens agerede midlertidig cheftræner indtil Christian Gross' ansættelse.

/ritzau/