Schalke fik point i underholdende premiere

Danskerklubben Schalke 04 var tæt på nederlag i sæsonpremieren mod mestrene fra Stuttgart, men den unge debutant Rakitic reddede 2-2 hjem i premieren.

I den tyske sæsonpremiere havde Schalke 04 chancen for at få hævn over Stuttgart, der i sidste sæson snuppede det tyske mesterskab foran næsen på Schalke, der ellers lå til titlen med to runder igen. Men efter et føringsmål 25 minutter inde i første halvleg sat ind af Schalkes Kobiaschwili, lignede det et nederlag for danskerklubben, da Stuttgart med to scoringer på fire minutter efter pausen for alvor satte sig i førersædet.

Men bedst som de tre point lå i Stuttgart-holdets hule hånd, sendte Schalke 04 19-årige Ivan Rakitic på banen i stedet for målscoreren Kobiaschwili med 20 minutter tilbage af opgøret. Og blot seks minutter senere sørgede Rakitic for udligningen, da den unge debutant sparkede bolden fladt forbi Raphael Schäfer i Stuttgart-målet.

Danske Peter Løvenkrands spillede alle 90 minutter for Schalke 04 i en kamp, hvor begge mandskaber sørgede for, at den tyske Bundesliga-sæson fik sig en underholdende åbning./ritzau/