Saxo-holdkammerat føler med grædefærdig Valgren

Michael Valgren må forlade Tour'en inden Paris i sin debut. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Tinkoff-Saxos unge Tour-debutant, Michael Valgren måtte fredag grædefærdig udgå på alpernes dronningeetape. Det smerter bestemt hos en af de mere erfarne ryttere på det halvdanske hold, Chris Anker Sørensen.

»Det er hårdt, og jeg føler virkelig med ham. Det er skrækkeligt, at han må udgå. Det er ikke sjovt at se ham på den måde,« siger han og fortsætter:

 

»Det er en kæmpe skuffelse for ham selv, men det handler bare om at kæmpe videre. Selv om det er svært at overskue lige nu. Men i forhold til, at det er hans første Tour de France, har han gjort det rigtig godt. Han skal nok få muligheden igen. Det er det, han skal fokusere på nu.«

 

Michael Valgren udgik efter ca. 40 kilometer på Tour'ens andensidste bjergetape, der gik fra Saint-Jean-de-Maurienne til La Toussuire - Les Sybelles.

 

Ifølge flere medier måtte det unge talent give op på grund af sygdom og vejrtrækningsproblemer. Michael Valgren har ikke udtalt sig endnu, men det er ikke overraksende, mener Chris Anker Sørensen.

»Jeg har ikke snakket med ham endnu. Han sidder inde i en bil nu på de franske bjergveje og har det af helvedes til. Han skal bare have ro,« siger den regerende danske mester.

Med Michael Valgrens farvel er Team Tinkoff Saxo nede på seks ryttere efter Danielle Bennati udgik efter at have slået sit skinneben, og Ivan Basso fik konstateret kræft i sin testikel. Det tredje afbud kommer dog ikke til at betyde det store, mener Chris Anker Sørensen.

»Jeg tror ikke, det kommer til at betyde det helt store for Tinkoff-Saxo. Han var med for at hjælpe Alberto Contador på de flade etaper. Og nu er der jo kun én bjergetape tilbage,« siger den 30-årige rytter, der godkender Michael Valgrens debut i Tour'en.

 

»Han har gjort det rigtig godt på de flade etaper. Især i første, har han holdt Alberto uden for problemer, og det er lykkedes. Grunden til, man ikke har set ham så meget, er, at der har været virkelig mange bjergetaper. Hans rolle var vigtigst i den første uge,« siger han.