Sauerland lover Kessler Ward-revanche

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Skal Mikkel Kessler bokse mod Andre Ward - ja eller nej?

Et spørgsmål hvor svaret har stået hen i det uvisse de seneste uger. Men der bliver arbejdet intenst på at få kampen til at ske. Og det med stor optimisme, fortæller Mikkel Kesslers promotor, Nisse Sauerland, til BT.

»Jeg er helt sikker på, det vil lykkes for os at få arrangeret den kamp. Det har jeg den største tro på,« siger han.

Men der er mange uafklarede delspørgsmål, der skal finde deres konklusioner, før hovedspørgsmålet endegyldigt kan besvares.

»Der er et stykke arbejde at gøre, men når alt kommer til alt, er jeg sikker på, at vi for vores part nok skal få Ward/Kessler-kampen på benene, og så vil det selvfølgelig være op til Mikkel at svare ja eller nej.«

Er du i tvivl, om Kessler vil?

»Jeg tror, at han vil, men vi kommer til et punkt, hvor han endegyldigt skal tage stilling til, om han er klar på at gå i ringen igen, men der er et puslespil, der skal lægges først.«

Der er et større politisk spil i gang om Mikkel Kesslers boksefremtid.

Bokseforbundet WBA kræver, at Andre Ward sætter sit Super Champion-bælte på spil i et obligatorisk titelforsvar mod forbundets verdensmester, Carl Froch.

Amerikaneren og englænderen er dog ikke specielt interesserede i at møde hinanden. Carl Froch vil kun møde Andre Ward på hjemmebanen i Nottingham med henvisning til, at første gang, de to mødtes, skete det på amerikansk grund, og derfor har englænderen en hjemmekamp ’i banken'.

Det argument køber Andre Ward ikke.

»Jeg kommer ikke til Nottingham. Det står fast, hvis det kan blive på Wembley i London, så kan de bare ringe, men ikke i hans hjemby,« siger han.

»Da vi boksede i USA var det i Atlantic City på den amerikanske østkyst. Jeg bor på vestkysten, og Atlantic City er en seks timers flyvetur for mig. Det var lige så meget en ’on the road'-kamp for mig, som det var for ham.«

Carl Froch tonede i går frem på engelsk radio og sagde:

»Jeg ville elske at møde ham på City Ground (Nottingham Forests hjemmebane, red.). Der hvor min favoritfodboldklub holder til. Han har afvist det, og selv om han siger, at han er villig til at bokse et andet sted i England, tror jeg ikke, boksefans skal lade sig rive med. Jeg tror ikke, det kommer til at ske. Båden er ved at være sejlet,« sagde Carl Froch.

Han åbner i stedet for en kamp mod Julio Chavez.

I Kessler-lejren er Nisse Sauerland sikker på, at Andre Ward vil vælge at bokse mod danskeren.

»Hvis jeg skal være helt ærlig, tror jeg, at det hele er et spil for galleriet. Jeg tvivler på, at Carl Froch nogensinde går i ringen igen. Han ligner en, der vil lade sig pensionere på toppen. Han har tjent sine penge og fået stillet sin sult,« siger han.

»Vi er i dialog med Ward, og det går den rigtige vej, men lige nu kan vi ikke sige, om kampen bliver i USA eller i København. Det er lidt kompliceret at forhandle med Ward, fordi han længe har været i en juridisk strid med sin tidligere promotor, Dan Goossen, der pludselig døde, hvilket ikke gjorde den sag lettere at få løst. Nu er han så i stald hos rapperen Jay-Z, og alle de interessenter og nye forhold kræver tålmodighed,« siger Nisse Sauerland.

Mikkel Kessler har stået ansigt til ansigt med Ward tilbage i 2009 i Oakland. Her vandt Andre Ward det bælte, WBA nu vil have ham til at sætte på højkant efter blot at have været i ringen to gange i løbet af de seneste tre år som følge af det juridiske slagsmål med sin tidligere promotor.