Sastre og Voigt forstår Riis

Sastre og Co. tror på, at de laver gode resultater uden Riis i følgebilen. Team CSCs Tour de France-ryttere bakker op om chefen og har tillige skrevet under på UCIs antidopingerklæring.

ALDERSHOT. Lige pludselig tog et eller andet ved Carlos Sastre under gårsdagens pressemøde. Holdkaptajnen havde et budskab, han ville ud med, og tændte derfor sin mikrofon for at afbryde ganske kort:

»Vi respekterer Bjarnes beslutning. Han mener, at det her er det bedste for ham og holdet. Vi giver ham vores støtte og ser fremad. Holdet har en stærk filosofi og stærke værdier takket være Bjarne. Vi kan det samme, selv om han ikke er med fordi vi kører med hans værdier,« sagde spanieren, hvorefter dopingsnakken gik videre i lokalet i CSCs europæiske hovedkvarter.

Stemningen var mildt sagt underlig på grund af Riis afbud.

Enkeltstartsspecialisten David Zabriskie kiggede tomt ud i luften, mens semi­sprinteren Stuart OGradys øjne flakkede rundt.

Der blev ikke stillet et eneste spørgsmål til sportsdirektørerne Alain Gallopin og Scott Sunderland. Og der blev ikke stillet et eneste spørgsmål om, hvordan Team CSC rent taktisk griber Tour de France an.

Hvilket dog ikke afholdt Jens Voigt fra at kommentere begivenhederne.

»Bjarne har været igennem meget, men han var her i dag (torsdag, red.) og forklarede os tingene. Sådan er facts, sagde han. Og hvem er I til at dømme ham,« sagde Voigt og kiggede skarpt på ikke mindst den danske presse.

»Jeg skal heller ikke dømme ham. Bjarne er lidt nede i øjeblikket, og nu skal han have strøm på batterierne og blive klar til mange nye sæsoner. Vi vil savne ham, men vi har før opnået gode resultater uden ham. Vi er alle voksne mænd,« hævdede tyskeren, der netop har skrevet under på UCIs omdiskuterede antidoping­erklæring, som blev søsat for et par uger siden, og som i signeret tilstand forlanger, at rytternes DNA er til rådighed i udredningen af Operacion Puerto. Ligesom rytterne kan se frem til både karantæne og pengestraf, hvis de testes positiv i en dopingprøve.

»Alle vores Tour de France-ryttere har skrevet under nu. Resten af vores folk gør det samme, når de kommer hjem fra ferie. Som hold støtter vi initiativet, og kampen mod doping. Men det kræver altså mere end en underskrift at komme dopingen til livs,« bekendtgjorde pressechef Brian Nygaard.