Sander Sagosen: Vi skal stoppe Mikkel Hansen

Sander Sagosen mener ikke, at hverken Norge eller Danmark er blevet sat på alvorlige prøver ved VM indtil nu.

Norges superstjerne Sander Sagosen (til venstre) fremhæver Mikkel Hansen, Rasmus Lauge og Niklas Landin på det danske VM-hold. Jonathan Nackstrand/Ritzau Scanpix Fold sammen
Læs mere

Sander Sagosen og Mikkel Hansen er de store stjerner på hver deres landshold ved håndbold-VM.

Torsdag aften står de over for hinanden i Boxen i Herning, når Danmark i den femte og sidste gruppekamp møder Norge.

I den franske klub Paris Saint-Germain er Sagosen klubkammerat med Mikkel Hansen, og nordmanden ser frem til torsdagens indbyrdes VM-duel.

- Vi skal stoppe Mikkel, som ofte er den sidste spiller med bolden. Han er en ekstremt god afslutter, så vi skal ind og have kropskontakt med ham og hjælpe vores målvogter.

- Mikkel er en super fyr. Hver gang vi træner, går vi hårdt til hinanden, men når vi er færdige med træningen, så kan vi tage det med et smil, forklarer nordmanden.

Sagosen mener, at Danmark og Norge mangler at blive testet alvorligt ved VM, hvor begge nordiske hold har slået Chile, Tunesien, Saudi-Arabien og Østrig med store cifre i de fire første gruppekampe.

Det er de store håndboldbrag som mod Danmark, Sagosen foretrækker.

- Jeg elsker at spille mod de bedste spillere, og Mikkel er en af verdens bedste spillere, så det bliver mega fedt.

- Niklas Landin har stået meget godt på mål, og fremme har Mikkel og Rasmus Lauge spillet mega godt, så de ser skarpe ud. Men det gør vi også.

- Og ingen af holdene er vel blevet sat ordentligt på prøve endnu, lyder det fra Sagosen.

Kampen handler også om de point, holdene tager med til mellemrunden. Vinderen tager fire point med, mens taberen må nøjes med to point.

Ifølge Sagosen kan en sejr torsdag aften derfor være afgørende for senere i turneringen at nå frem til medaljekampene.

- Det kan være forskellen på, om vi kommer til semifinalen eller ej. Hvis vi vinder over Danmark, ser det meget godt ud med tanke på det videre forløb.

- I mellemrunden bliver vi krydset med Sverige og Ungarn, og så ved jeg ikke, hvem der bliver den sidste modstander af Argentina, Qatar eller Egypten. Så med en sejr vil det se fint ud, siger Sagosen.

Kampen mellem Danmark og Norge begynder torsdag klokken 20.15.

/ritzau/