Sagan er kommet til Team Tinkoff-Saxo for at arbejde med Riis

Peter Sagan lader champagnen pirre drøbelen efter afslutningen på 21. og sidste etape i Tour de France 2014, hvor den 24-årige slovak vandt den grønne pointtrøje for tredje gang. Fold sammen
Læs mere

Fænomenet Peter Sagan er galvaniseret af tiltro sportsdirektør Bjarne Riis og kan ikke finde plads til et gran pessimisme på sin første træningssamling med Team Tinkoff-Saxo.

Forventningerne er tårnhøje. Det samme er lønchecken. Og når Peter Sagan trækker i trøjen for Tinkoff-Saxo, er det da også i bevidstheden om, at han både har stået for årets suverænt største transfer og samtidig har et navn, man forbinder med masser af sejre.

Dem har Peter Sagan haft en del af i karrieren. Og med i samlingen hører etapesejre i Tour de France, hvor den 24-årige slovak har vundet den grønne pointtrøje tre år på stribe. Men selv et fænomen, der kan få selv garvede proffer til at løfte et bryn med sin frækhed og tekniske ekvlibrisme på en cykel, har stadig noget at lære - og at vinde.

Fokus fra og med næste år er de helt store klassikere, hvor Peter Sagan aldrig helt har slået til. Og det kan virke mærkeligt, hvis man ser på hans kompetencer.

»Jeg har samlet erfaring i år, når det ikke gik godt for mig. Det var værdifuld viden, og jeg tog nogle positive skridt fremad. Okay, jeg vandt ikke en stor klassiker, men selv for en dårlig sæson kan jeg tage noget erfaring med mig ind i fremtiden. For at vinde skal du være på absolut 100 procent, du skal have erfaring og den rigtige strategi og lidt held,« siger Sagan, som erkender, at han har underpræsteret i 2014.

»Det var ikke godt, men det var heller ikke skidt. Jeg vandt løb, men hvis man sammenligner med sæsonen før, var jeg ikke helt så stærk«, siger slovakken, som angiveligt kommer til at køre for en årsløn på 25-30 mio. kroner og dermed bliver blandt cykelsportens bedst betalte.

Optimismen fejler da heller ikke det fjerneste. Sagan er købt for at byde ind med sejre i forårets løbsmonumenter som Milano-Sanremo, Flandern Rundt og Paris-Roubaix. Det kræver både en dygtig rytter og et hold fra øverste hylde. Men de betingelser er opfyldt.

»Jeg synes, vi har det bedste hold til klassikerne. Hvorfor? Fordi vi har det. Og så har vi en topchef i Bjarne Riis. Vi er også super motiverede, vi har den bedste teknologi, og hele logistikken omkring holdet her er fantastisk,« pointerer Sagan fra træningslejren på Gran Canaria.

»Jeg er kommet her for at arbejde sammen med Bjarne. Holdet her ville have mig mere end de andre, og det var grunden til min beslutning om at skrive under med dem. Der var andre interesserede hold, men de snakkede og snakkede bare. BMC, Astana, Lampre, Sky og Fernando Alonso (F1-stjernen, red.), men Tinkoff sagde, de virkelig ville mig, og så var jeg overbevist. Bjarne er en topcoach, toptaktiker, hvad han siger giver mening, og rytterne på holdet er fantastiske ,« siger Sagan, der blandt andet har danske Matti Breschel og Michael Mørkøv ved sin side på de belgiske og nordfranske brosten.