Sæsonoverraskelse dukkede United på Old Trafford

Dusan Tadic scorer kampens eneste mål.
Læs mere
Fold sammen

Med Anders Lindegaard helt ude af truppen missede Manchester United søndag muligheden for at hale ind på førerholdene. Southampton tildelte United det andet liganederlag på Old Trafford i denne sæson og indtager nu tredjepladsen i Premier League.

På papiret var det en topkamp, men underholdningsværdien var alt andet end i top, da Southampton med en enkelt scoring stjal de tre point. Ingen skud inden for målrammen i den første time vidnede om en gabende kedelig slagudveksling, der afslørede, at Louis Van Gaal stadig har et stort arbejde at gøre for at få Uniteds offensive maskine til at køre.

I stedet var det sæsonoverraskelsen Southampton, der ud af det blå slog til med 20 minutter igen. Graziano Pelles skud på stolpen landede for fødderne af Dusan Tadic, der uden problemer kunne sørge for en noget overraskende føring til udeholdet.

Så fik United travlt, men som det har været tilfældet så ofte før i sæsonen, havde holdet svært ved at lægge et konstant pres, der kunne fremtvinge udligningen. Robin van Persie måtte udgå efter en times spil, mens rekordindkøbet Angel di Maria blev ofret efter 73 minutter efter endnu en sløj indsats i United-trøjen.

Juan Mata burde dog have scoret, da han inden for et par minutter var manden bag to åbne målchancer.

Anders Lindegaard, der har varmet bænket hele sæsonen, var helt udeladt af truppen som et klart bevis på, at udsigten til spilletid ligger uendeligt langt ude i horisonten. I stedet var det den tidligere Barcelona-keeper Victor Valdes, der agerede backup for sin landsmand David de Gea. Det kan sende Anders Lindegaards agent, Michael Steensgaard, på overarbejde i januar i jagten på en ny klub. I hvert fald føler flere engelske medier sig efterhånden sikre på, at danskerens dage i storklubben er talte. Selv har Anders Lindegaard dog givet udtryk for, at han vil kæmpe for sin plads.

Overarbejde kommer Louis van Gaal også på, hvis hans forventning om at holde Manchester United inde i mesterskabskampen skal holde stik. Med dagens nederlag rykker Manchester United ned på fjerdepladsen med 10 point op til bysbørnene Manchester City og 12 til Chelsea.