Sådan vil Klavs Bruun Jørgensen udvikle landsholdet

Klavs Bruun Jørgensen starter først som landstræner for de danske håndbolddamer til sommer, men alligevel har han en idé om, hvad han vil ændre på holdet.

Tirsdag blev Klavs Bruun Jørgensen og Søren Herskind præsenteret som det nye landstræner-team på et pressemøde i Idrættens Hus. Klavs Bruun Jørgensen skal dog først gøre sæsonen færdig med Team Tvis Holstebros herrehold.

Derfor tiltræder de først i jobbet den 1. juni, men allerede nu har Klavs Bruun Jørgensen planerne for landsholdet klar.

»De ting som jeg har brugt meget på herresiden med offensivt forsvar, vil jeg nok også forsøge at implementere hos damerne,« sagde den kommende landstræner på pressemødet.

»I det offensive vil jeg nok forsøge at gøre det mere individuelt præget, uden helt så meget struktur, som der ellers har været,« siger han.

Klavs Bruun Jørgensen er kendt som en hård hund. Både da han selv spillede, men også som træner. En stil han ikke har tænkt sig at ændre på, bare fordi han nu skal træne damer i stedet for herre.

»Jeg synes ikke man skal lave om på sig selv. Damerne skal nok klare den måde jeg er på,« siger han og understreger, at et dansk landstrænerjob er det allerstørste, der findes.

Senere her i 2015 spilles der VM på hjemmebane i Danmark, og målet for landsholdet har hidtil været medaljer. Den ambition er der ikke ændret på hos Dansk Håndbold Forbund, og Klavs Bruun Jørgensen er på linje med det.

»Som udgangspunkt vil jeg vinde alt. Så nu skal vi forsøge at få vendt skuden efter den skuffende 8. plads ved EM.«