Sådan sætter du det optimale managerhold til Tour de France

Tour de France 2017 begynder om to dage, og hvis du deltager i forskellige managerspil til Touren, får du her et par tips af en cykel- og bettingekspert.

Sådan sætter du det optimale managerhold til Tour de France. / AFP PHOTO / PHILIPPE LOPEZ Fold sammen
Læs mere
Foto: PHILIPPE LOPEZ

Når Tour de France over de næste tre ugers tid vises på tv-skærmene, er der mange danskere, der har sat et managerhold til cykelstrabadserne. Og selvom der deltager tusindvis i managerholdspillene, kan du med nogle simple råd og fifs, øge dine chancer markant.

Det fortæller cykel- og bettingekspert Jesper Carstens til onlinemediet BetXpert.

Det kræver en stor portion held at nå helt til tops, men med grundig research og stor viden kan man virkelig øge sine chancer markant. Man kan læne sig op ad de mange daglige optakter og bookmakernes odds for at se, hvem der vurderes til at være favoritter til næste etape, siger Jesper Carstens til onlinemediet BetXpert.

Der er typisk to forskellige slags managerhold til Tour de France. Et med daglige udskiftninger, og et hvor man ikke kan foretage udskiftninger undervejs. Ved sidstnævnte kan man være uheldig, og alle ens ryttere er udgået efter styrt efter kun få etaper.

Holdet skal være langsigtet.

Jesper Carstens fortæller, at han ofte oplever, at folk sætter deres managerhold med udgangspunkt i næste etape og glemmer at kigge længere frem i cykelløbet, når der er tale om spillet med udskiftningerne undervejs. Han kommer med et eksempel:

Lad os sige, at første etape er en sprinteretape, og her kan du vælge mellem to ryttere, der koster det samme. Du vælger den hurtigste af de to, som da også ender med en vinde, mens det andet valg bliver placeret lidt længere nede. Næste etape har til gengæld en let stigning i afslutningen, og her er den anden rytter markant favorit, og så bliver du nødt til foretage en udskiftning, siger Jesper Carstens.

Og det bliver dyrt med udskiftninger hele tiden, da der tillægges hver handel et transfergebyr. I ovenstående eksempel havde det været smartere at tage rytteren, der kunne præstere godt på begge etaper og ikke kun den ene.

Man bør altid se mindst et par etaper frem, da det kan påvirke ens holdudvælgelse markant, og samtidigt kan man mindske transfergebyrerne. Dem skal man have respekt for, siger Jesper Carstens.

Led efter ungdomsryttere.

Jesper Carstens har også selv sat et managerhold til dette års Tour, og her han specielt fidus til baskeren Ion Izagirre, der er klassementsrytter. Han kan formentligt ikke stå distancen i klassementet, lyder vurderingen af Jesper Carstens, men til gengæld kan han være med i mange forskellige terræn.

Han er en solid allrounder, der har stået i lære hos Valverde, dog uden at have den samme eksplosivitet, siger Jesper Carstens.

Ion Izagirre blev nr. 2 og 3 på hårde etaper i Schweiz Rundt, vandt en etape i Touren sidste år, og vandt klassementet i Polen Rundt i 2015.

Det er en fornuftigt ide at undersøge, hvilke ryttere der er i spil til at vinde den hvide ungdomstrøje, da der her er mulighed for at fange en billig rytter til sit managerhold, inden rytteren får sit gennembrud, siger Jesper Carstens og tilføjer:

Man skal også holde øje med, hvilken rolle rytteren har på sit hold. Det kan godt være, at du har fundet en rytter, du synes er god, men hvis rytteren er hjælperytter og ikke får lov til at køre med i udbrud eller deltage i afslutningerne og kun skal passe på sin kaptajn, så optjener han ikke mange point.