Sådan kan Danmark stille op - uden Agger

Da landsholdet lørdag formiddag kl. 10 spankulerede ind på Helsingør Stadions bane to for at varme op, var truppen fuldtallig og fit for fight.

Tyrkiet Agger123
Daniel Agger var med fra start, da Danmark tabte træningskampen mod Tyrkiet med 2-1. Fold sammen
Læs mere
Foto: Claus Fisker

Simon Kjær, Jakob Poulsen og Michael Krohn-Dehli, der stod over mod Tyrkiet onsdag, var alle med igen, og mens solen skinnede ned over Nordsjælland, var det svært at være sortsynet inden Armenien-kampen i aften.

Men kort efter blev idyllen brudt, da landsholdets måske vigtigste spiller, anfører Daniel Agger, måtte trække sig fra træningen med en muskelskade.

- Desværre døjer vores kaptajn med en lille skade i baglåret, som han nu får behandling for. Det er også derfor, han ikke er her, sagde Morten Olsen på pressemødet i går eftermiddag.

- Jeg kan ikke uddybe den (skaden, red.). Det er forholdsvis nyt. Der bliver gjort alt for, at han eventuelt bliver klart. Men med en muskelskade af en vis art, så opstår der altid tvivl, om man kan spille, når det er så tæt på en kamp. Derfor har vi garderet os med Jores (Okore, der er kommet op fra U21-landsholdet, red.). Så har vi opbakning. Jeg kan ikke sige yderligere på nuværende tidspunkt, tilføjede landstræneren.

Hvis skaden er så alvorlig, at Daniel Agger ikke kan spille mod Armenien i aften, peger alt på, at Andreas Bjelland og Simon Kjær i stedet kommer til at udgøre det danske midterforsvar, sådan som de også gjorde det i første halvleg af det famøse 0-4-nederlag til netop Armenien for 14 måneder siden. Dengang udgik Andreas Bjelland med en skade ved pausen og kan derfor ikke klandres for de to sidste mål, men det pynter kun en lille smule på hans og Simon Kjærs lidet imponerende landskampsstatistik som makkere i det danske midterforsvar.

I fem kampe sammen har de blot vundet to og tabt tre – endda de tre seneste, de har spillet sammen – mod Polen, Armenien og Rusland i 2013 og 2012. I de kampe har de tilsammen lukket syv mål ind i de perioder, de har været på banen samtidig.

Alligevel nedtoner landstræner Morten Olsen betydningen af det mulige savn af anføreren og peger på styrkerne i det nye makkerpar:

- Det er to spillere, der har præsteret fantastisk godt sammen. Det er en højrebensspiller (Kjær, red.) og en venstrebensspiller. Det er to ledere, og Andreas Bjelland er anfører for Twente for tiden, og Bjelland ligner som spiller lidt Daniel Agger, sagde Morten Olsen og fik opbakning fra sine to spillere på pressemødets podium, Christian Eriksen og Kasper Schmeichel.

- Kvaliteten af de spillere, vi har til rådighed, er høj nok til at udfylde det hul. Men selvfølgelig er Agger en god spiller, der vil blive savnet, sagde Kasper Schmeichel, hvorpå Christian Eriksen tilføjede:

- Alternativerne har de samme kvaliteter, så jeg tror ligesom Kasper, at det ikke får den store betydning. Vi læner os ikke kun op ad én spiller. Vi er 11 spillere, der læner sig op ad hinanden.

Forventet  dansk startopstilling

Danmark (4-1-4-1): Kasper Schmeichel - Peter Ankersen, Simon Kjær, Andreas Bjelland, Nicolai Boilesen - William Kvist - Lasse Schöne, Pierre Emile Højbjerg, Michael Krohn-Dehli, Christian Eriksen - Nicklas Bendtner

Danmark MED og UDEN Agger

Med Daniel Agger:

65 kampe - 32 sejre (49 procent), 13 uafgjorte (20 procent), 20 nederlag (31 procent).

Danmark UDEN Daniel Agger (siden hans debut i 2005):

31 kampe - 13 sejre (42 procent), 9 uafgjorte (29 procent), 9 nederlag (29 procent).

Danmark UDEN Agger MED Bjelland og Kjær som makkere:

5 kampe - 2 sejre (40 procent), 0 uafgjorte (0 procent), 3 nederlag (60 procent).