Sådan bliver Wozniacki klar til 2016

Caroline Wozniacki plays against Serena Williams in Champions Battle in Herning, Denmark thursday November 26th. 2015
Læs mere
Fold sammen

Showkampen mod Serena Williams er overstået, men det betyder langt fra juleferie til Caroline Wozniacki.

5. januar spiller danskeren årets første turnering i Auckland, New Zealand. Den skal gøre danskeren helt skarp til Grand Slam-turneringen Australien Open, der spilles fra 18-31. januar. Indtil da venter der benhård træning i jagten på det bedste mulige fundament for den kommende sæson. 2015 blev spoleret af skader, det skal ikke gentage sig.

»Fra denne kamp mod Serena er det benhård træning frem mod turneringsstart. Ferien er afholdt, så vi starter benhårdt op efter denne kamp,« siger Caroline Wozniackis danske manager, Mikkel Nissen, til BT.

Caroline Wozniacki vil tilbringe fredagen i København med nogle private ærinder, inden hun i morgen boarder et fly til USA med torsdagens opløftende 6-4, 6-3-sejr over Serena Williams i bagagen.

Destinationen er Miami, hvor Caroline Wozniacki ejer en luksuriøs penthousehybel på 158 kvadratmeter i millionærresortet Fisher Island. Cocktails ved poolen kan hun dog godt glemme alt om. I Miami venter en dedikeret træning - både fysisk og teknisk.

»Der bliver et helt hold omkring hende med fysioterapeuter, som skal sørge for, hun står fuldstændig klar og uden skader fra 1. januar,« siger Mikkel Nissen.

Om Wozniacki i løbet af måneden flytter træningen et andet sted hen - eksempelvis hendes hjem i Monaco - er endnu uklart. Sikkert er det dog, at Caroline Wozniacki efter en skidt sæson med mange frustrerende skavanker, brænder efter at sikre sig det bedst mulige udgangspunkt for en sæson med fire Grand Slam og sommerens OL i brasilianske Rio. Som hun sagde ved onsdagens pressemøde i Herning, er det altafgørende for hende med en god off-season, inden sæsonen starter efter nytår.

»Lige nu er det vigtigt at have en god off-season, så jeg fysisk er helt klar til den nye sæson. Hvis min krop har det godt, så kører mit spil, og så kan jeg slå alle,« sagde hun.

Derfor kommer man i december ikke til at se flere af de feriebilleder, hun så ofte har lagt ud på de sociale medier. Efter små tre ugers ferie i november, gælder det nu træning, træning og træning. Så må julehyggen i december træde lidt i baggrunden.

Det virker som en mere dedikeret opstart end førhen?

»Som hun også selv udtrykker det, er det et vigtigt år, der kommer med et OL, som er et meget stort mål for hende. Så det kan godt være, man starter lidt tidligere end man har gjort før for at være helt klar fysisk,« siger Mikkel Nissen.