Så store trænernavne kan DBU få for Olsens løn

Jobbet som Morten Olsens afløser er attraktivt. Fold sammen
Læs mere

Michael Laudrup er den store favorit til at afløse Morten Olsen næste sommer med Kasper Hjulmand lige i hælene.

En dansker sætter sig derfor formentlig på landstrænertaburetten, når Olsen rejser sig senest næste sommer. Men har DBUs adm. direktør Claus Bretton-Meyer mod på at kigge ud over Danmarks grænser i jagten på en ny landstræner, åbenbarer der sig en skov af muligheder.

Det job, Bretton-Meyer skal besætte, er nemlig attraktivt. Ikke bare for mindre trænernavne. Nej, også nogle af de store fisk i trænerdammen vil finde jobbet som dansk landstræner særdeles interessant.

»At være landstræner vil være et attraktivt job for noget nær alle trænere. Især i et land med en fodboldhistorie, en spillestil og en levestandard som i Danmark,« lyder det fra den hollandske agent Perry Overeem, der har trænere som Marco Van Basten og Frank Rijkaard i sin stald.

DBU har historisk set betalt en god løn, og selv om unionen har været i økonomisk krise, er det ikke her, der er blevet sparet. I sin nuværende kontrakt tjener Morten Olsen cirka fem millioner kroner om året, og vælger DBU blot at bibeholde det lønniveau åbner det døren til tunge trænernavne i nogle af Europas største ligaer.

»Fem millioner kroner er en aldeles glimrende løn, som vil tiltale en bred vifte af internationale trænere. Trænere, der enten er uden job eller leder efter nye udfordringer. Med sådan en løn ville det ikke være svært for det danske fodboldforbund at tiltrække internationale trænere med gode navne,« siger Perry Overeem.

Vælger Claus Bretton-Meyer mod forventning at kigge til udlandet i sin jagt på en ny, dansk landstræner,spejder han næppe længere end Norge, Sverige, Tyskland og Holland. Men også i Frankrig er en årsløn på fem millioner kroner nok til at få øjenbrynene til at løfte sig og interessen til at brede sig.

»For fem millioner kroner om året kan du komme langt på det franske trænermarked. Det er en rigtig god løn, og for dén kan du få en rigtig god, ung træner, der samtidig har masser af erfaring,« siger agenten Sebastien Henry, der nævner Claude Puel fra Nice og Jocelyn Gourvennec fra dansker-klubben Guingamp som eksempler fra netop denne kategori.

I Holland svarer fem millioner kroner til lønningerne i nogle af de største klubber, mens der i Norge og Sverige kan vælges på de allerøverste hylder med et lønbudget som dette.