Så mange seere har fodboldlandsholdet mistet

Der var 800.000 færre seere til EM-kvalifikationskampen mellem Danmark og Portugal, end der var til samme opgør for tre år siden. »Ærgerligt«, mener idrætsordfører.

Danmark-Portugal. Danske fans Fold sammen
Læs mere
Foto: Liselotte Sabroe
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

I gennemsnit så 800.000 færre seere det danske landshold spille EM-kvalifikationskamp mod Portugal i forhold til det samme opgør for tre år siden. Det skriver Jyllands-Posten.

940.000 fulgte tirsdagens kvalifikationskamp på Kanal 5, hvilket altså betyder, at der var 800.000 færre seere, end der var til kampen i efteråret 2011, hvor Danmark med en 2-1-sejr over Portugal kvalificerede sig til EM.

Seerfrafaldet ærgrer idrætsordfører for Socialdemokraterne og formand for Folketingets Kulturudvalg Flemming Møller Mortensen (S).

»Jeg har helt klart den interesse, at flest muligt ser en kamp som den, da det er en national idrætsbegivenhed. Det er da ærgerligt, at tallet går ned,« siger han til avisen.

Tidligere har Dansk Boldspil-Union haft en politik om, at vigtige hjemmekampe skulle vises på en såkaldt landsdækkende kanal. Men UEFA har sat sig på salget af TV-rettighederne, hvorefter kampen blev vist på den kommercielle kanal.

Flemming Møller Mortensen mener, at »det ville være ønskværdigt, hvis Danmarks Radio eller TV 2 kunne matche de kommercielle stationer i buddet til kampene«.

Men hos Kanal 5s ejer, SBS TV, afviser man, at en national kulturbegivenhed som en stor landskamp ikke kan vises på Kanal 5. Her påpeger sportschef Jes Holm Andersen, at Kanal 5 kan ses af omkring 90 procent af danskerne.