Så fik FCK sæsonens første Superliga-sejr

Så lykkedes det. For første gang siden 15. april kunne FC København søndag fejre en sejr i Superligaen.

Ståle Solbakken jubler med spillerne søndag i Viborg. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Da det endelig lykkedes de regerende danske mestre at hente tre Superliga-point efter 12 Superligaopgør i træk uden fuld gevinst, skete det til gengæld med så stor sikkerhed, at man fristes til at sige, at nu må mesterholdets resultatmæssige krise være slut.

Viborgs oprykkere blev trods fordel af hjemmebane udspillet af et veloplagt FCK-team, der aldrig slap grebet om kampen, da de først var kommet foran.

Det skete allerede i det 21. minut ved Claudemir, og da Olof Mellberg godt ti minutter senere bragte gæsterne foran 2-0, var der ikke længere spor af den usikkerhed, der ellers har præget holdets kampe indtil nu i dette efterår og placeret de ellers sejrsvante københavnere under nedrykningsstregen.

Det lignede en regulær afklapsning af Viborg, da først Vetokele og derefter Fanendo Adi, nu med orden i opholds- og arbejdstilladelse, gjorde det til 4-0. Men en trøstreducering af Kevin Mensah tog brodden af den helt store, jyske ydmygelse, selv om Viborg ikke kunne bruge målet til ret meget.

Til gengæld kan Ståle Solbakken bruge sejren til rigtigt meget. For med nu fire point i to kampe, siden han tog over efter fyrede Ariël Jacobs, kan alle se, at med nordmanden tilbage ved trænerroret, skal det nok blive godt igen. Og den bølge skal Solbakken nok forstå at ride videre på.