Så dårlig er Superligaen - og Silkeborg

Silkeborg er ved at sætte en historisk negativ rekord af de helt store. Superligaen har i år været jævnt kedelig.

hajajd
Silkeborg og resten af Superligaens 12 hold har været historisk ringe til at sparke kuglen i nettet. Fold sammen
Læs mere

Superligaen har i år været jævnt kedelig. FC Midtjylland er stukket af som snarlige mestre, og nedrykkerduellen synes afgjort. Udover den manglende spænding har Superligaen været historisk fattig på mål.

Aldrig nogensinde i Superligaens historie med 12 hold (siden 1995/96) er der blevet scoret så få mål på dette tidspunkt som i indeværende sæson. Målsnittet ligger på blot 2,33 mål pr. kamp eller 363 mål i alt. Den ringeste målhøst hidtil var i FCKs mesterkskabssæson i 2009/2010, der dog var markant bedre med 2,6 mål pr. kamp eller 515 mål.

Dykker man nærmere ned i Superligamudderet, dukker Silkeborg op.

For Silkeborg er ved at sætte en historisk negativ rekord af de helt store. Holdet fra Midtjylland har blot formået at score 19 mål i deres 26 kampe, hvilket giver et historisk ringe snit på 0,73 mål pr. kamp.

Man skal helt tilbage til det sidste årtusinde, dengang Superligaen var sponsoreret af Faxe Kondi i sæsonen 1998/99 for at finde lignende målkrise. Her gennemgik den traditionsrige københavner-klub B.93 en rædderlig sæson, hvor holdet rykkede ned med 22 mål for og hele 80 mål imod.

I det 21. århundrede er det kun Lyngbys amatørhold, der nærmer sig Silkeborgs uskarpe angribere. Klubben gik undervejs i sæsonen 2001/2002 konkurs og måtte i foråret stille med et amatørhold. Man rykkede ned med 25 mål og et målsnit på 0,76.

Sammenligner man Superligaen med resten af Europa, ser det stadig håbløst ud.

I England har Premier League-klubberne scoret 2,56 mål, hvilket er samme snit som i Serie A og den spanske liga er kun marginalt bedre med 2,58 mål pr. kamp. Bundesligaen er kendt for at være hæsblæsende og underholdende, hvilket deres 2,78 mål pr. kamp vidner om.

Hvis man prøver at sammenligne Superligaens målhøst med de ligaer, vi normalt sammenligner os med, ser det endnu værre ud. I Sverige trodser de kulden og spiller medrivende dynamitfodbold. Hele 702 mål blev scoret i 2014-sæsonens 240 kampe - det er 2,93 i snit. Og de såkaldte 'primitive og defensive' nordmænd er endnu vildere med deres 3,03 mål pr. kamp sidste sæson.

Silkeborg kan trods alt finde trøst i, at der er ringere målmagere derude i den store verden. De spanske bundhold Cordoba og Granada har kun formået at score 21 mål i deres 33 kampe, hvilket giver et snit på 0,63 mål pr. kamp. Det samme har Hamburger SV i Tyskland.