Russiske meldonium-sager stiger fortsat i antal

Senest er også mindst fire russiske atletikudøvere gået i meldonium-fælden, og antallet af sager er nu 16.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Moskva: Ruslands dopingproblemer vokser stadig, og antallet af meldonium-sager er nu oppe på mindst 16.

Senest er mindst fire atletikudøvere gået i fælden for brug af det præstationsfremmende stof, som blev forbudt per 1. januar.

De russiske idrætsmyndigheder sætter ikke navn på de fire senest afslørede dopingsyndere, og det er som sådan uklart, om de fire inkluderer løberen Nadezhda Kotlyariva, som blev navngivet søndag.

I forvejen er blandt andre også tennisikonet Maria Sharapova og OL-guldvinder i hurtigløb på skøjter Semion Elistratov afsløret i brug af det forbudte stof.

Ifølge det russiske nyhedsbureau R-Sport er det samlede antal afslørede meldonium-syndere i Rusland dog ikke kun 16, men hele 40, skriver Reuters.

De 40 idrætsudøvere skulle være snuppet i dopingkontrollen i løbet af de første to måneder af 2016 og kommer fra ti forskellige sportsgrene.

Meldonium-sagerne kommer på et yderst uheldigt tidspunkt for Rusland, som er i kapløb i tiden for at få lov til at komme med til OL i Rio de Janeiro på grund af afsløringer af systematisk doping og yderst mangelfuld dopingkontrol.

Det Internationale Antidopingagentur (Wada) har tidligere meddelt, at der på verdensplan har været mindst 99 dopingtest, hvor der har været registreret spor af meldonium siden 1. januar. Wada forventer, at det tal vil vokse.

/ritzau/