Russisk favorit tæt på tidlig Australian-exit

Den russiske tennisspiller Maria Sharapova sled sig videre i Australian Open, mens Roger Federer og Andy Murray på herresiden kom videre uden større problemer.

Det skulle have været en nem og overkommelig opgave for verdensranglistens nummer to, Maria Sharapova, men andenrunde-kampen i årets første grand slam-turnering mod hendes russiske landsmand udviklede sig i en helt anden retning.

Således ydede Alexandra Panova, der blot er nummer 150 i verden, god modstand, efter at Maria Sharapova ellers havde vundet kampens første sæt 6-1. Men så begyndte favoritten at lave fejl, og det udnyttede Alexandra Panova til at tage andet sæt 6-4.

I tredje og afgørende sæt begyndte Panova, som måtte igennem en kvalifikations-turnering for at stille op i Australian Open, også godt, men til sidst fandt Maria Sharapova sit spil og vandt kampen 7-5.

I herrernes singleturnering gik det hele mere planmæssigt for to af turneringens stjerner. Således vandt schweizeren Roger Federer sin kamp i fire sæt med cifrene 3-6,6-3,6-2,6-2 mod italieneren Simone Bolelli og er videre til tredje runde.

En tydeligt irriteret Federer vinkede dog kameramanden væk, da han talte med sin træner efter det tabte første sæt. Federer havde noget, der lignede en vabel på en lillefinger, som generede ham..

»Jeg ved ikke, hvad det var. Det føltes som om en bi stak mig. Jeg har aldrig haft ondt sådan før, det forstyrrede mig. Jeg vidste, at det ville værekert at tape den, så jeg ville bare tale med min træner. Heldigvis var det ikke så slemt til sidst,« sagde Federer efter sejren.

Skotten Andy Murray, der er sjetteseedet i Australian Open, er også videre. Han besejrede forholdsvis nemt hjemmebanefavoritten Marinko Matosevic i tre sæt med 6-1,6-3,6-2.

Torsdag formiddag dansk tid spiller Caroline Wozniacki sin anden kamp i turneringen, når hun møder hviderusseren Victoria Azarenka.