Rusland klar til finalen

Med en 30-27-sejr i semifinalen over Norge kvalificerede Rusland sig til finalen i GF World Cup. Modstanderen bliver enten Danmark eller Frankrig.

Lørdag kom de russiske håndboldkvinder endelig op i fart ved GF World Cup i Århus. Således besejrede verdensmestrene sikkert de norske europamestre 30-27, og spillede sig dermed i søndagens finale, hvor enten Frankrig eller Danmark venter.

Russernes spil har gennem hele turneringen virket usammenhængende, men i semifinalen virkede de mere tændt end længe. Emilia Turey fra Slagelse DT ledte an på højrefløj i en kamp, som russerne gennem begge halvlege sad tungt på. Sejren var reelt aldrig i fare.

Nordmændene, der i de tre første kampen har vist overskud og flotte kombinationer, virkede derimod som et hold der om ikke sparede på kræfterne, så i hvert fald forsøgte at holde igen med de spilkombinationer, der ved VM-slutrunden i Frankrig skal være med til at overliste Rusland. Her mødes de to hold med stor sansynlighed første gang allerede i mellemrunden.

/ritzau/