Rusland kæmper til det sidste for grønt OL-lys

Sportsminister Vitaly Mutko forsøger i et åbent brev at påvirke afgørelsen om russisk atletiks OL-deltagelse.

Rusland har gjort alt, hvad IAAF har krævet, siger sportsminister Vitaly Mutko. Reuters/Sergei Karpukhin
Læs mere
Fold sammen

Få timer før, Det Internationale Atletikforbund (IAAF) fælder OL-dommen over russisk atletik, forsøger Ruslands idrætstop fortsat at påvirke afgørelsen.

Senere fredag afgør IAAF, om udelukkelsen af russiske udøvere skal opretholdes, eller om Rusland alligevel får lov til at sende atletikfolk til OL i Rio de Janeiro senere på sommeren.

Nu beder sportsminister Vitaly Mutko i et åbent brev IAAF-præsident Sebastian Coe om at ophæve den udelukkelse af Rusland, der trådt i kraft i november sidste år.

- I forhold til afgørelsen om russiske atletikudøvere 17. juni, vil jeg atter forsikre dig for, at Rusland helt og fuldt støtter kampen mod doping, skriver Mutko.

- Rusland gør alt, hvad der er muligt for at sikre, at vores udøvere er del af et rent og fair OL. I lyset af vore anstrengelser beder jeg dig om at genoverveje udelukkelsen af vore atletikudøvere, lyder det i brevet.

Rusland er udelukket fra internationale konkurrencer efter adskillige dopingsager og anklager om systematisk, statssponsoreret doping.

Mutko forklarer i sit brev, at Rusland siden har givet sportssystemet den store overhaling, ligesom russerne har accepteret, at landets atletikudøvere stiller op til minimum tre ekstra dopingtest forud for legene i august.

- Rusland har gjort alt, hvad IAAF's uafhængige kommission med rette har bedt os om for at blive genindlemmet i atletikkonkurrencerne, skriver Vitaly Mutko.

Også præsident Vladimir Putin har kastet sig ind i kampen gennem sin talsmand, Dmitry Peskov.

- Vi er klar til at bekæmpe doping med alle midler og straffe dem, som står bag og er ansvarlige, siger Dmitry Peskov.

/ritzau/AFP