Rusland forventer at få genoptaget IOC-medlemskab efter OL

IOC's udelukkelse af Rusland fastholdes, men russerne forventer, at der snart bliver lavet om på det.

Ruslands Olympiske Komité (ROC) forventer at få genoptaget dens medlemskab i Den Internationale Olympiske Komité (IOC), når vinter-OL i Pyeongchang er ovre.

Det skriver det russiske nyhedsbureau Tass.

Udmeldingen kommer i kølvandet på, at IOC tidligere søndag nægtede at ophæve den officielle udelukkelse af Rusland.

To positive russiske dopingprøver under vinterlegene gjorde, at IOC ikke ville ændre mening om suspensionen og lade russerne bære nationens flag ved søndagens afslutningsceremoni.

- Vi håber og forventer i høj grad, at ROC's medlemskab i IOC fuldt ud vil blive genoptaget, skriver ROC.

- Vores lands status og atleternes interesser er vores topprioritet. I lyset af den nuværende situation tror vi på, at genindførelsen af ROC's og de russiske atleters rettigheder vil blive resultatet i de kommende dage.

IOC meddelte i december, at Ruslands komité var udelukket fra at deltage ved vinter-OL i Pyeongchang på grund af en omfattende dopingskandale, der går tilbage til det seneste vinter-OL i Sotji.

168 atleter har siden fået lov til at stille op i Sydkorea under olympisk flag. Men to dopingsager, der involverer curlingspilleren Alexander Krushelnitsky og bobslædekøreren Nadezjda Sergejev, har belastet den russiske kampagne for at komme tilbage i det olympiske selskab.

/ritzau/