Rusland er nået til forståelse med Wada om dopingdata

Wada er onsdag ankommet til Moskva, og denne gang skulle det lykkes at få udleveret data fra laboratorium.

Præsident Vladimir Putins talsmand, Dmitrij Peskov (til højre), hævder, at Rusland og Wada er nået frem til en fælles forståelse omkring udtrækningen af data fra et laboratorium i Moskva. (Arkivfoto). Maxim Shemetov/Reuters Fold sammen
Læs mere

Den russiske regering er nået frem til en fælles forståelse med Det Internationale Antidopingagentur (Wada) omkring udleveringen af data fra et laboratorium i Moskva.

Det oplyser præsident Vladimir Putins talsmand, Dmitrij Peskov, onsdag, efter at Rusland for nylig misligholdt en aftalt deadline.

- Der var nogle uenigheder sidste gang i forhold til, hvilke enheder dataene skulle lægges over på, og hvordan det skulle ske. Sådan nogle ting.

- Det er ikke nogle betydelige problemer, men mere spørgsmål omkring logistik, siger Dmitrij Peskov.

- Så vidt vi ved - gennem vores sportsmyndigheder - så er der gang i en intensiv kontakt, og der er enighed med Wada om, hvordan arbejdet skal fortsætte, siger han.

En Wada-delegation på tre personer er onsdag ankommet til Moskva. Torsdag går de i gang med at skaffe sig data fra laboratoriet i den russiske hovedstad.

- De ser frem til at komme i gang med deres arbejde i morgen, siger Wada-talsmand James Fitzgerald.

I september sidste år valgte Wada at tage Det Russiske Antidopingagentur (Rusada) tilbage i varmen efter flere års udelukkelse oven på store dopingafsløringer af russiske sportsfolk.

En del af aftalen omkring Rusada var, at Rusland inden udgangen af 2018 skulle give Wada fuld adgang til dopingprøver og data fra laboratoriet i Moskva. En aftale, som Rusland ikke var i stand til at overholde.

Ruslands manglende overholdelse af den fastsatte deadline fik i sidste uge flere - blandt andre Anti Doping Danmark - til at kræve en omgående reaktion fra Wada.

/ritzau/AP