Rusland: De rene atleters drømme bliver ødelagt

Rene atleters drømme bliver knust, og OL vil lide under russiske atletikudøveres fravær, lyder det fra Moskva.

Ruslands sportsminister, Vitaly Mutko, er ked af, at IAAF fastholder karantænen til de russiske atletikudøvere. Sportsministeriet mener, at legene mister værdi uden dem. Reuters/Sergei Karpukhin Fold sammen
Læs mere

Moskva. Ruslands sportsministerium meddeler fredag, at det er "ekstremt skuffet" over Det Internationale Atletikforbund, IAAF's, beslutning om at fastholde udelukkelsen af de russiske atletikudøvere fra al international konkurrence.

Ministeriet mener også, at de olympiske lege i Rio vil miste værdi med atletikudøvernes fravær.

- Rene atleters drømme bliver ødelagt på grund af andre atleter og lederes forkastelige adfærd, lyder det i en meddelelse fra ministeriet, skriver Reuters.

- Vi har gjort alt, der står i vores magt, siden karantænen blev sat i kraft for at genvinde tilliden fra det internationale samfund.

- Vi har intet at skjule, og vi føler, at vi har opfyldt IAAF's betingelser for at komme ind igen, lyder det fra officielt hold.

Ruslands sportsminister, Vitaly Mutko, har personligt udtrykt sin ærgrelse over IAAF's beslutning og slår fast, at Rusland vil reagere på den.

- Uskyldige mennesker bliver straffet på grund af de skyldige. Vi håber, at IOC på en eller anden måde kan gøre noget ved det, lyder det fra Mutko ifølge R-Sport, skriver Reuters.

Internationale iagttagere mener, at det kan komme til at ske ved, at IOC, som er den Internationale Olympiske Komité, udsteder dispensation til en eller flere atletikudøvere.

Den dobbelte olympiske guldvinder i stangspring Yelena Isinbayeva siger ifølge Tass, at hun vil hive udelukkelsen til domstolene, fordi hun betragter den som en krænkelse af menneskerettighederne.

Det Internationale Antidopingagentur (Wada) offentliggjorde onsdag en rapport, der viste, at det i 736 tilfælde har været umuligt at tage en dopingprøve i Rusland mellem 15. februar og 29. maj.

Det tyske medie ARD hævdede i starten af juni, at det har dokumenter, som viser, at sportsminister Mutko har forhindret offentliggørelsen af en positiv dopingprøve fra en russisk fodboldspiller.

Tv-stationen meldte også, at den har optagelser af trænere, som er udelukket for livstid, der fortsat træner topatleter.

/ritzau/