Rungsteds mest populære mand er tilbage, hvor det startede

Rungsteds store søn, Morten Green, er tilbage, hvor det startede, når Danmark torsdag møder VM-sølvvinderne for to år siden i Stockholm, Schweiz.

Med 267 landskampe og 16 VM-turneringer i bagagen skøjter rekordmanden ind på barndommens is.

»Jeg forlod Rungsted som 18-årig og har ikke spillet i Hørsholm Skøjtehal siden en landskamp for 15 år siden,« siger landsholdskaptajnen.

Han ligger på maven på briksen i omklædningsrummet i Rødovre Skøjte Arena efter onsdagens træning.

Samtalen finder sted, mens de aldrende muskler er under landsholdets manuelle behandler Carsten Esmarks kyndige behandling.

»Det bliver en speciel og sjov oplevelse at spille på sin gamle hjemmebane foran mange mennesker, som jeg kender. Jeg glæder mig,« siger han.

Morten Green debuterede for Rungsted som 15-årig og fik efter tre sæsoner i den danske liga debut for Leksand i SHL.

Siden 1999 har han spillet i udlandet (Leksand, Troja, Modo, Rögle, Malmø, Hannover og Schwenninger).

Talentet har gnistret, og få danske spillere har spillet så mange kampe og scoret så mange mål på så højt niveau som den intelligente nordsjællandske playmaker.

Morten Green har aldrig lagt skjul på, at han vil slutte sin karriere i "barndommens gade", men noget årstal for sin hjemvenden kan han ikke give i dag.

Samarbejdet med bundholdet i DEL, Schwenninger Wild Wings, er slut. Hvad der eventuelt vil ske på den udenlandske front er uvist, men dukker der ikke et attraktivt tilbud op, er et comeback i Rungsted allerede til sommer en mulighed.

»Min familiemæssige situation med to børn, der skal i skole, vejer tungt,« siger han.

Morten Green har været glædeligt overrasket over landskampene i Frankrig og i sidste uge i Aalborg og Odense mod Hviderusland.

»Fire meget positive kampe. Specielt vores defensiv mod hviderusserne var god. Vi gav ikke mange chancer væk,« siger han.

»Om vi får NHL-spillere hjem til VM er nok tvivlsomt, men vi kan tage til VM med optimisme.«

Er Morten Green usikker på, hvor han spiller efter VM, er han langtfra den eneste på holdet, som ikke kender den nærmeste fremtid.

Det gælder blandt anden Kim Staal, der er tilbage på europæisk is efter at have vundet Asia League med japanske Tohoku Free Blades.

Det gælder Jesper B. Jensen, som har sagt stop i Färjestad, men måske vender tilbage til det nyoprykkede SHL-hold Rögle og bliver holdkammerat med Jesper "Zlatan" Jensen.

Og det gælder Patrick Bjorkstrand, som har spillet to sæsoner for KHL-holdet Medvescak Zagreb og senest 18 kampe for finske SaiPa, men endnu ikke ved, om KHL-holdet fra Kroatien fortsætter i den russiske liga.

»Det er et spørgsmål om økonomi, om holdet også er med i KHL næste sæson. Jeg håber det, for jeg er utrolig glad for at spille i Medvescak og føler, jeg er gået frem hele tiden,« siger Patrick Bjorkstrand.

»Alternativet er andre klubber i KHL. Eller måske i Sverige eller Nordamerika,« siger han.