Rungsted-træner: Som at være på badeferie i Thailand

Björn Hellkvist sammenligner jobbet som træner i Rungsted Seier Capital med en badeferie i Thailand.

Arbejdspresset er blevet markant mindre for den svenske ishockeytræner Björn Hellkvist efter skiftet til den danske klub Rungsted Seier Capital.

Svenskeren har i ni år været vant til langt mere stress og jag i svenske ishockeyklubber som Rögle og Malmö Redhawks end i Rungsted.

- Hvis jeg skal sammenligne stress og pres, så er det som at være på badeferie i Thailand - bortset fra vejret. Jeg er kommet til en organisation, der ikke er vant til at vinde.

- Hver gang vi gør det, er folk næsten overraskede. Indstillingen, om at man godt kan tabe en gang imellem, har ikke eksisteret på mine tidligere arbejdspladser, siger Hellkvist til Sydsvenskan.

- Jeg går selv efter - og mener at alle bør gå efter - at vinde hver eneste kamp. Det håber jeg aldrig, jeg ændrer på, siger han.

En journalist fra den svenske avis fulgte Hellkvist en hel dag. Og Hellkvist beretter om en langt mindre krævende arbejdsdag i Danmark end i Sverige trods en togtur fra Ängelholm station klokken 7 om morgenen.

- Da jeg trænede Malmö, tog jeg toget klokken 4.41, trænede privat i gymnastiksalen klokken seks og begyndte at arbejde klokken syv. Hver eneste forpulede dag.

- På kampdage kom jeg ikke hjem overhovedet, andre dage var jeg hjemme tidligst klokken halv seks om aftenen.

- I efteråret så jeg flere danseforestillinger og gymnastikkonkurrencer end i alle mine år i Malmö og Rögle.

- Der er nogle stykker, jeg mangler, men jeg tror ikke, jeg gik glip af noget. Desuden er det et privilegium at deltage i ting, som er naturligt for andre fædre, forklarer Hellkvist.

Rungsted er lige nu placeret på en femteplads i den bedste danske ishockeyrække.

/ritzau/