Rune Pedersen den store helt for Lyngby

Lyngby vandt søndag deres første kamp i SAS Ligaen i seks år, da oprykkerne vandt 1-0 over FC Nordsjælland på Farum Park. Rune Pedersen reddede de kongeblå.

Oprykkerne fra Lyngby vandt slaget om Nordsjælland, og fik klubbens første sejr i SAS Ligaen i seks år, da de søndag slog FC Nordsjælland på Farum Park.

Kampen var på forhånd udråbt til at være det nye store lokalderby, og de 5.065 tilskuere fik da også en underholdende kamp. Hjemmeholdet dominerede første halvleg, og kun klasseredninger af Lyngbys målmand Rune Pedersen holdt gæsterne inde i kampen.

I anden halvleg lagde FC Nordsjælland bedst fra start og kun overliggeren reddede Martin Bernburgs skud i 54. minut. Det satte til gengæld en kontra igang, som Lyngbys Kim Aabech headede i nettet.

Herefter var der massivt pres på gæsterne fra Lyngby, der i uvanlig stil pakkede sig sammen i forsvaret for at forsvare 1-0-føringen. Det skabte muligheder for Nordsjælland, men intet kunne overliste Rune Pedersen i Lyngby-målet, og dermed var første sejr i den bedste danske fodboldrække siden 12. august 2001 en realitet. Dengang slog de kongeblå Brøndby 1-0.

/ritzau/