Runden rundt: Messi skrev historie og City brændte sammen

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Ajax Amsterdam færdige i CL

Ajax Amsterdam med danskerne Lasse Schöne, Nicolai Boilesen og Lucas Andersen fra start og Niki Zimling på bænken gik friskt til opgaven mod FC Barcelona. Hollænderne jagtede en spinkel chance for bevare håbet om avancement til 1/8-finalerne, men efter en intens indledning straffede Lionel Messi en fejl af værternes målmand. Argentineren slog igen til efter pausen og slog 2-0 sejren fast og blev samtidig historisk, da han tangerede Rauls 71 mål i Champions League. Barcelona er videre, Ajax er ude.

Paris sneg sig videre

Paris SG scorede allerede i kampens første minut mod Apoel ved Edison Cavani, og det rakte til en 1-0 sejr og tre point. I en kamp, der rimede på tomgang, handlede det for hjemmeholdet om at holde fast på de tre point, der ville sende franskmændene videre. Den mission lykkedes Paris med og er klar til forårets 1/8-finaler.

FC Bayern sikkert videre

Roma kom til München med sved på panden efter det første møde med FC Bayern endte med en 1-7-snitter. Den ydmygelse slap et defensivt italiensk mandskab for og kan rejse hjem til den evige stad med blot et 0-2-nederlag. Ribery scorede før pausen, og Mario Götze lukkede begivenhederne i anden halvleg. FC Bayern er nu på 12 point og klar til næste runde.

City så rødt

Manchester City tilskrives et europæisk traume, og klubben med verdens største lønbudget blev ikke helbredt mod CSKA Moskva. Russerne rejser hjem fra Manchester med en overraskende 2-1-sejr over et Manchester City-hold, der manglede ideer og fornuft. For både Fernandinho og Toure så rødt - sidstnævnte scorede for værterne, mens store, stærke Doumbia scorede begge moskovitternes mål. Fem af de 10 mål, han har scoret i CL-sammenhæng, er sat ind mod netop Manchester City.

Chelsea snublede

Chelsea rejste til Slovenien og Maribor som store favoritter, men de blå blev drillet af Maribor, der fik 1-1. I en fysisk præget kamp kom Maribor tilmed på 1-0 ved Ibraimi, før den store serber Matic fik udlignet og sikret det ene point. Hazard fik en gylden mulighed for at sikre Chelsea sejren, men kiksede sit straffesparksforsøg. Chelsea topper stadig gruppen med otte point, men har en svær opgave i næste runde ude mod Schalke 04.

Målfest i Lissabon

Schalke 04 rejste til Lissabon med en gylden mulighed for at hægte Sporting af i striden om billetter til 1/8-finalerne, men en tidlig føring rakte ikke. Sporting arbejdede sig på 1-1, 2-1 og 3-1, før tyskerne svarede og igen og så satsede Roberto de Matteos tropper alt i jagten på det ene point, men måtte se Slimani give dem kniven i kampens overtid til 4-2. Schalke har fem point, Sporting fire.

Porto stemplede ind i Bilbao

Det er ikke mange sæsoner siden, at Bilbao var en stor publikumsfavorit med ekstremt offensivt spil, men i denne sæson er baskerne henvist til at spille en kedelig andenviolin og uden chance for at gå videre efter et 0-2 nederlag til Porto. Portugiserne topper nu gruppen med 10 point efter en kontrolleret, men overbevisende indsats i baskerlandet og er sikre på at gå videre fra gruppespillet.

Ny barbering af Bate

Shakhtar Donetsk tog sig igen kærligt af Bate Borisov. Efter en rundbarbering på 7-0 i deres første møde, så viste cifrene 5-0 i Donetsk efter kamp nummer to. Hjemmeholdets angriber Adriano benyttede lejligheden til at score hattrick mod de møre hviderussere og har nu scoret ni mål i denne sæsons Champions League. Shakhtar Donetsk har nu otte point, men til trods for en miserabel målscore på minus 17 mål så har Bate Borisov med tre point stadig en lille mulighed for at nå andenpladsen.